Τα κόκκινα αστέρια

Η ιστορία της Σοβιετικής Αεροπορίας 1917 - 1991
Εκδότης:
Περισκόπιο
Έτος:
2005
ISBN:
9789608345430
Σελίδες:
160
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα κόκκινα αστέρια
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Τα κόκκινα αστέρια
H πρώην Σοβιετική Ένωση (ΕΣΣΔ), στα 74 χρόνια που μεσολάβησαν ανάμεσα στην Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 και στη δημιουργία της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (τέλος 1991), εξελίχθηκε σε ένα από τα ισχυρότερα, από στρατιωτική τουλάχιστον άποψη, κράτη του κόσμου. Οι ένοπλες δυνάμεις της ΕΣΣΔ περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, την Ερυθρά Αεροπορία (Voenno Vozdushniye Sily-VVS), η οποία στην εποχή της ακμής της έφθασε να συναγωνίζεται σε ισχύ ακόμη και την αμερικανική USAF, την ισχυρότερη πολεμική αεροπορία όλων των εποχών.

Το πέμπτο βιβλίο της μοναδικής για τα ελληνικά αλλά και τα διεθνή δεδομένα σειράς "Αεροπορικές Μονογραφίες" εξιστορεί ολόκληρη την εξελικτική πορεία της σοβιετικής πολεμικής αεροπορίας, από την επανάσταση των Μπολσεβίκων (Οκτώβριος 1917) μέχρι την κατάρρευση του καθεστώτος (Δεκέμβριος 1991). Για λόγους πληρότητας αναφέρεται ακόμη και στα πρώιμα χρόνια της προεπαναστατικής περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα, σε 160 σελίδες εξετάζονται αρκετά διεξοδικά οι εξής τρεις αλληλένδετες πτυχές της σοβιετικής αεροπορίας: τα ίδια τα θρυλικά αεροσκάφη με τα κόκκινα αστέρια στα φτερά (εκτός των μεταγωγικών και των ελικοπτέρων), οι πολεμικές επιχειρήσεις στις οποίες συμμετείχαν, μαζί, φυσικά, με τους μεγαλύτερους "άσσους" που ανέδειξαν, και το πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο, ιδίως οι λυσσαλέες διαμάχες μεταξύ των ανταγωνιστικών σχεδιαστικών γραφείων και ο «ρυθμιστικός» ρόλος του εκάστοτε γενικού γραμματέα του ΚΚΣΕ. Το γλαφυρό κείμενο συνοδεύεται από 280 ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες, τα δύο τρίτα των οποίων δημοσιεύονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα πραγματικό έργο-σταθμό, που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην αεροπορική βιβλιογραφία.
Τίτλος βιβλίου:Τα κόκκινα αστέρια
Υπότιτλος βιβλίου:Η ιστορία της Σοβιετικής Αεροπορίας 1917 - 1991
Εκδότης:Περισκόπιο
Συντελεστές βιβλίου:Σιταράς, Βασίλειος (Συγγραφέας)
ISBN:9789608345430
Σειρά εκδότη:Αεροπορικές Μονογραφίες
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες