Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως (τ.2)

Ειδικό μέρος
Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2012
ISBN:
9789604458387
Σελίδες:
922
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως
Τιμή εκδότη:€85,00
Η τιμή μας: €80,75
Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως (τ.2)
Με τη συγγραφή του νέου αυτού (δεύτερου) τόμου ο καθηγητής Ν. Νίκας ολοκληρώνει την ερμηνευτική επεξεργασία του Δικαίου της Αναγκαστικής Εκτελέσεως.
Στις 800 και πλέον σελίδες του τόμου ανατέμνεται με παιδαγωγικό και συγχρόνως πειθαρχημένο επιστημονικά τρόπο το εξαιρετικά τυπικό και αυστηρό, γι' αυτό και δυσπελάσιμο, ειδικό μέρος της αναγκαστικής εκτελέσεως.
Στο έργο αντιμετωπίζονται συστηματικά και από περιωπής όλοι οι κρίσιμοι θεσμοί, οι ειδικές μορφές και τα μέσα της αναγκαστικής εκτελέσεως, με ιδιαίτερη έμφαση και σπουδή στην κατάσχεση προς ικανοποίηση χρηματικών απαιτήσεων στα χέρια του οφειλέτη (κατάσχεση κινητών, ακινήτων, πλειστηριασμός) καθώς και στην κατάσχεση στα χέρια τρίτων. Οι θεσμοί αυτοί γνώρισαν τα τελευταία χρόνια συχνές και σημαντικές νομοθετικές επεμβάσεις (ιδίως με τους ν. 3346/2005, 3714/2008, 3994/2011 και 4055/2012). Το ανωτέρω σύγγραμμα έρχεται συνεπώς στην ώρα του και πρόκειται ασφαλώς να συμβάλλει αποφασιστικά (και ) στην ορθή ερμηνεία των νεοπαγών ρυθμίσεων.
Οι αρετές της ακρίβειας και σαφήνειας είναι εμφανείς και στο πολύμοχθο αυτό επίτευγμα. Η συστηματική οργάνωση της ύλης, οι ισορροπημένες αναπτύξεις, ο αδιάκοπος και αποδοτικός διάλογος με τη νομολογία, η αναπεπταμένη επιχειρηματολογία, το ύφος, η οικονομία, το χρώμα και ο ρυθμός του λόγου αποτελούν άλλωστε γνώρισμα της συνολικής προσφοράς του συγγραφέα. Το κύρος και η 35ετής εμπειρία του καθηγητή Ν.Θ. Νίκα στη διδασκαλία και στην πράξη εγγυώνται το ταξίδι και του καινούριου αυτού έργου μέσα στον χρόνο.
Τίτλος βιβλίου:Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως
Υπότιτλος βιβλίου:Ειδικό μέρος
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Νίκας, Νικόλαος Θ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604458387
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2012
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες