Αινίγματα της ιστορίας (τ.5)

Εκδότης:
Περισκόπιο
Έτος:
2010
ISBN:
9789609408646
Σελίδες:
116
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αινίγματα της ιστορίας
Τιμή εκδότη:€7,90
Η τιμή μας: €7,11
στο καλάθι
Αινίγματα της ιστορίας (τ.5)
Η ιστορία δεν έχει πάντα όλες τις απαντήσεις. Είναι γεμάτη αναπάντητα ερωτήματα, μυστήρια και αινίγματα. Οι μελετητές προσπαθούν για χρόνια να κατανοήσουν τις άγνωστες πλευρές της, καταλήγοντας πολλές φορές σε αντικρουόμενες μεταξύ τους θεωρίες. Προσπαθώντας να μάθουμε τι πραγματικά συνέβη σε μερικά από τα πιο παράξενα και μυστηριώδη θέματα της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, ερευνήσαμε διεξοδικά την ιστορία και αναζητήσαμε απαντήσεις σε πολλά αινίγματα που ακόμα και σήμερα διχάζουν τους ιστορικούς.

Ποια είναι η ετυμολογία του γεωγραφικού όρου «Κυκλάδες»; Υπήρξε πράγματι επαφή μεταξύ των Σουαχίλι και των Βυζαντινών τον 7ο αιώνα μ.Χ.; Ο μάγος Μέρλιν αποτελεί μόνο έναν γοητευτικό θρύλο ή πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο; Ποιός ήταν ο πραγματικός συγγραφέας των έργων του Σαίξπηρ; Υπάρχουν πράγματι οι Λυκάνθρωποι; Ο θάνατος του Γεωργίου Καραϊσκάκη αποτελεί ατύχημα ή προσχεδιασμένη δολοφονία; Ποιοι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του Λίνκολν; Ποιο μυστήριο περιβάλλει την Ιερή Λόγχη του Χριστιανισμού; Κάτω από ποιες συνθήκες εξαφανίστηκε το 1944 ο διάσημος διευθυντής ορχήστρας Γκλεν Μίλλερ; Τα στίγματα αποτελούν θεϊκό σημάδι ή απάτη;

Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα επιχειρείται να δοθεί απάντηση μέσα από τις σελίδες του συναρπαστικού αυτού βιβλίου. Τα αποκαλυπτικά κείμενα, που εμπλουτίζονται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, δίνουν την ευκαιρία στον αναγνώστη να κατανοήσει μερικές από τις πιο σκοτεινές πλευρές της ιστορίας, αλλά και να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα σχετικά με τον μύθο και την πραγματικότητα κάθε ιστορικού γεγονότος.
Τίτλος βιβλίου:Αινίγματα της ιστορίας
Εκδότης:Περισκόπιο
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
ISBN:9789609408646
Σειρά εκδότη:Ιστορικοί Φάκελλοι
Στοιχεία έκδοσης: 2010
Κατηγορίες:Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > MME
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες