Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος σε εικόνες (τ.1)

Εκδότης:
Περισκόπιο
Έτος:
2006
ISBN:
9789609408776
Σελίδες:
100
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος σε εικόνες
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος σε εικόνες (τ.1)
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος μας έχει δώσει μερικές από τις πιο συνταρακτικές και δραματικές φωτογραφίες του σύγχρονου κόσμου: από την κάθετη εφόρμηση ενός Stuka και την κόπωση "ζωγραφισμένη" στα πρόσωπα των Γερμανών στρατιωτών στο Στάλινγκραντ, έως τη χαρά της απελευθέρωσης της δυτικής Ευρώπης και το θανατηφόρο "μανιτάρι" της Χιροσίμα. Ο "Β΄ ΠΠ σε Εικόνες" συγκεντρώνει σε δύο τόμους όλες αυτές τις φωτογραφίες μαζί, απεικονίζοντας τα σημεία καμπής του πολέμου, τα διάφορα θέατρα επιχειρήσεων, τα όπλα, την τεχνολογία και πάνω απ' όλα το ανθρώπινο πρόσωπο αυτής της επικής πάλης.

Οι φωτογραφίες παρέχουν μια σφαιρική εικόνα των διαφόρων γεγονότων και τοποθεσιών, όπως τις ακτές της Δουνκέρκης, τα τεθωρακισμένα στη βόρεια Αφρική, τις αμφίβιες επιχειρήσεις των Αμερικανών πεζοναυτών, τους βομβαρδισμούς της Γερμανίας και είναι κατανεμημένες σε κεφάλαια ώστε να προσφέρουν στον αναγνώστη μια συνοπτική ιστορία του πολέμου. Καλύπτονται όλες οι κύριες επιχειρήσεις με σκοπό να δοθεί μια ακριβής και συναρπαστική εικόνα του Β΄ ΠΠ.

Ο "Β΄ ΠΠ σε Εικόνες" είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας σε βιβλιοθήκες, αρχεία και ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο, από την ανατολική Ευρώπη έως τις ΗΠΑ και από τη Γερμανία έως την Ιαπωνία. Υπάρχουν πάνω από 500 εκπληκτικές φωτογραφίες στους δύο τόμους του έργου, αναλυτικές λεζάντες, δισέλιδα εισαγωγικά κείμενα σε κάθε κεφάλαιο, χάρτες και διαγράμματα που επεξηγούν τις διάφορες επιχειρήσεις. Συνολικά πρόκειται για μια υπέροχη οπτική αποτύπωση του μεγαλύτερου πολέμου στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Τίτλος βιβλίου:Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος σε εικόνες
Εκδότης:Περισκόπιο
Συντελεστές βιβλίου:Pimlott, John (Συγγραφέας)
ISBN:9789609408776
Σειρά εκδότη:Ιστορικό Λεύκωμα
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες