Πραγματισμός, ορθολογισμός, εμπειρισμός

Θεωρίες της γνώσης
Εκδότης:
Ζήτη
Έτος:
2012
ISBN:
9789604563265
Σελίδες:
327
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πραγματισμός, ορθολογισμός, εμπειρισμός
Τιμή εκδότη:€23,32
Η τιμή μας: €20,99
στο καλάθι
Πραγματισμός, ορθολογισμός, εμπειρισμός
Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να ξεναγήσει τον αναγνώστη στην περιοχή του φιλοσοφικού στοχασμού που ασχολείται με το πρόβλημα της γνώσης. Ξεκινάει, έτσι, μία πορεία από τα πιο γνωστά και οικεία μονοπάτια των δύο κλασικών φιλοσοφικών ρευμάτων, του Oρθολογισμού και του Eμπειρισμού.

Στη συνέχεια προχωρεί στους πιο δύσβατους δρόμους του Πραγματισμού για μια περισσότερο αναλυτική και σε βάθος γνωριμία με ένα φιλοσοφικό ρεύμα πολύ νεότερο, βέβαια, σε σχέση με τα προηγούμενα, πολύ πιο ώριμο όμως και ταυτόχρονα μεστό προδρομικών ιδεών που καρποφόρησαν ιδιαίτερα στον εικοστό αιώνα.

Προσφέρεται, έτσι, μέσα από την πορεία αυτή η ευκαιρία, τόσο στον φοιτητή της φιλοσοφίας, όσο και στον μη ειδικό αναγνώστη, να εισαχθεί με έναν τρόπο απλό και κατανοητό στην περιοχή της Θεωρίας της Γνώσης.

Με τη μελέτη των τελευταίων κεφαλαίων ο περισσότερο μυημένος στον χώρο της φιλοσοφίας αναγνώστης εισάγεται σε ένα δεύτερο επίπεδο προβληματισμού σε σχέση με το πρόβλημα της γνώσης, όπου γίνεται πλέον το πέρασμα από τη θεωρία της γνώσης στην πραγματιστική θεωρία του νοήματος, της αλήθειας και της επιστημονικής έρευνας.
Τίτλος βιβλίου:Πραγματισμός, ορθολογισμός, εμπειρισμός
Υπότιτλος βιβλίου:Θεωρίες της γνώσης
Εκδότης:Ζήτη
Συντελεστές βιβλίου:Σφενδόνη - Μέντζου, Δήμητρα (Συγγραφέας)
ISBN:9789604563265
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2012
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες