Οι ιππότες της Ρόδου

Το τάγμα του Αγίου Ιωάννη αντιμέτωπο με τους Οθωμανούς
Εκδότης:
Γνώμων Εκδοτική
Έτος:
2011
ISBN:
9789609964258
Σελίδες:
98
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι ιππότες της Ρόδου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Οι ιππότες της Ρόδου
Οι Ιωαννίτες ιππότες ως μαχητές πολέμησαν λυσσαλέα τους Οθωμανούς, οι οποίοι τους αποκάλεσαν "γιους του Σατανά". Παράλληλα όμως, ήταν υποχρεωμένοι ως μοναχοί να φροντίζουν με ταπεινότητα τους ασθενείς. Τα μέλη αυτού του αντιφατικού ιπποτικού και μοναχικού τάγματος είχαν επί δύο αιώνες στην κατοχή τους τη Ρόδο και τα γειτονικά της νησιά.

Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας παρουσιάζει τους αγώνες των Ιωαννιτών για επικράτηση σε μια ιστορική περίοδο, κατά την οποία η πόλη της Ρόδου διαμορφώθηκε σε εντυπωσιακό φρούριο που προκαλεί τον θαυμασμό ακόμα και στη σύγχρονη εποχή. Στις σελίδες του περιγράφονται αναλυτικά οι συγκρούσεις του τάγματος με τους Οθωμανούς, με ιδιαίτερη αναφορά στις δύο επικές πολιορκίες της Ρόδου το 1480 και το 1522. Παράλληλα, αναλύονται η δομή της οργάνωσης του τάγματος αλλά και οι σχέσεις που αυτό ανέπτυξε με τον ελληνικό πληθυσμό των νησιών που εξουσίαζε.

Η πλούσια και εξαιρετικής ποιότητας εικονογράφηση, οι κατατοπιστικοί χάρτες και το έγκυρο και γλαφυρό κείμενο, το οποίο περιλαμβάνει πληθώρα πολύτιμων ιστορικών στοιχείων, καθιστούν αυτό το βιβλίο απαραίτητο για όσους ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη περίοδο της ελληνικής ιστορίας, σχετικά με την οποία λίγα στοιχεία είναι γνωστά και ακόμα λιγότερα δημοσιευμένα στην ελληνική γλώσσα.
Τίτλος βιβλίου:Οι ιππότες της Ρόδου
Υπότιτλος βιβλίου:Το τάγμα του Αγίου Ιωάννη αντιμέτωπο με τους Οθωμανούς
Εκδότης:Γνώμων Εκδοτική
Συντελεστές βιβλίου:Μπελέζος, Δημήτρης Σ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609964258
Σειρά εκδότη:Οι Μονογραφίες της Στρατιωτικής Ιστορίας
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Στρατός και Άμυνα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες