Βερολίνο 1945

Η πτώση της χιτλερικής Γερμανίας
Εκδότης:
Περισκόπιο
Έτος:
2005
ISBN:
9789608345454
Σελίδες:
106
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βερολίνο 1945
Τιμή εκδότη:€6,00
Η τιμή μας: €5,40
στο καλάθι
Βερολίνο 1945
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος πλησίαζε προς το τέλος του, όταν τα στρατεύματα των Δυτικών Συμμάχων και των Σοβιετικών εισέβαλαν στο έδαφος της Γερμανίας. Το μέτωπο συρρικνωνόταν ημέρα με την ημέρα, η καρδιά όμως της γερμανικής αντίστασης και του εθνικοσοσιαλισμού συνέχιζε να κτυπά στο Βερολίνο, την πρωτεύουσα του "χιλιόχρονου" Ράιχ. Εκεί, ανάμεσα στα ερείπια μιας κατεστραμμένης πόλης, θα διαδραματιζόταν η τελευταία πράξη μιας μεγάλης ιδεολογικής σύγκρουσης.

Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό βιβλίο θα παρακολουθήσετε τις προετοιμασίες των Σοβιετικών και των Γερμανών για τον τιτάνιο αγώνα που θα ακολουθούσε, τις φάσεις της επικής μάχης στους δρόμους και στις πλατείες του Βερολίνου, καθώς και τις τελευταίες δραματικές ημέρες του Αδόλφου Χίτλερ. Θα ακολουθήσετε τη θρυλική πιλότο Χάνα Ράιτς στην πτήση της προς την πολιορκημένη πόλη και, επιπλέον, θα κατανοήσετε, μέσω των μηχανισμών της σοβιετικής και της γερμανικής προπαγάνδας, τη βιαιότητα της αντιπαράθεσης του εθνικοσοσιαλισμού και του κομμουνισμού.

Με κείμενα που έχει επιμεληθεί ένα επιτελείο ειδικών συνεργατών, με περισσότερες από 150 φωτογραφίες, πρωτότυπους χάρτες, εξαιρετικά σχέδια αρμάτων του διακεκριμένου εικονογράφου Δημήτρη Χαδούλα και θαυμάσιες απεικονίσεις στολών του Ιωάννη Μυλωνά, καταξιωμένου ενδυματολόγου και οπλογνώστη του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών επιτυγχάνεται η "αναβίωση" της μεγάλης αυτής μάχης, με την οποία έπεσε η αυλαία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.
Τίτλος βιβλίου:Βερολίνο 1945
Υπότιτλος βιβλίου:Η πτώση της χιτλερικής Γερμανίας
Εκδότης:Περισκόπιο
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Ζουρίδης, Γεώργιος (Συγγραφέας)
Σταυρόπουλος, Δημήτριος Β. (Συγγραφέας)
Τερνιώτης, Γιάννης (Συγγραφέας)
Βουρλιώτης, Σωτήριος Σ. (Συγγραφέας)
Κωτούλας, Ιωάννης (Συγγραφέας)
Βαλμάς, Σταύρος (Συγγραφέας)
ISBN:9789608345454
Σειρά εκδότη:Στρατιωτική Ιστορία
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2005
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Στρατός και Άμυνα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες