Βατοπέδι: Πολιτική, δικαιοσύνη

Στο Βα(λ)τοπέδι δεν είχε... λακέρδα
Εκδότης:
Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Έτος:
2012
ISBN:
9789600115239
Σελίδες:
216
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βατοπέδι: Πολιτική, δικαιοσύνη
Τιμή εκδότη:€15,92
Η τιμή μας: €14,33
στο καλάθι
Βατοπέδι: Πολιτική, δικαιοσύνη
Η απόκτηση δικαιωμάτων στη Λιμνοθάλασσα Βιστωνίδα, ήταν -όπως από ιστορικά στοιχεία προκύπτει- διαρκής και διακαής στόχος της Μονής του Βατοπεδίου. Η επιθυμία τους αυτή, απέκτησε στιβαρό νομικό υπόβαθρο στις αρχές του περασμένου αιώνα. Τότε άρχισε και η διεκδίκηση της Λιμνοθάλασσας.

Ολοκληρωτική δικαίωση πέτυχαν οι Βατοπεδινοί το 1941, επί της δημοκρατικής διακυβέρνησης Τσολάκογλου. Τότε η Βιστωνίδα έγινε επιτέλους δική τους. Δυστυχώς το Γ΄ Ράϊχ έχασε τον πόλεμο και οι Βατοπεδινοί τη Βιστωνίδα τους.

Χρειάστηκε το Ελληνικό Δημόσιο εβδομήντα σχεδόν χρόνια για να αντιληφθεί την σε βάρος του Μοναστηριού αδικία. Μόλις αυτό συνέβη, ακολούθησε η διοικητική παραχώρηση τόσο της Βιστωνίδας, όσο και των παρόχθιων εκτάσεων στο Βατοπέδι. Κάποια στιγμή οι μοναχοί άρχισαν, προφανώς ύστερα από αφόρητες πιέσεις του Ελληνικού Δημοσίου, τις ανταλλαγές του ιερού ύδατος της Βιστωνίδας με μικρότερης αξίας παραθαλάσσιες εκτάσεις ή δημόσια ακίνητα.

Οι νομότυπες αυτές συμβάσεις, θεωρήθηκαν πράξεις παράνομες, οπότε υπήρξε παρέμβαση της δικαιοσύνης. Κλήθηκε να διαπιστώσει δηλαδή τα στοιχεία ταυτότητος και τις διευθύνσεις των υπαλλήλων που ξεγέλασαν τους υπουργούς και τους οδήγησαν να βλάψουν τη δημόσια περιουσία, δεδομένου ότι οι υπουργοί στη χώρα μας ποτέ δεν παρανομούν, απλώς παραπλανούνται...
Τίτλος βιβλίου:Βατοπέδι: Πολιτική, δικαιοσύνη
Υπότιτλος βιβλίου:Στο Βα(λ)τοπέδι δεν είχε... λακέρδα
Εκδότης:Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Συντελεστές βιβλίου:Κολιούσης, Ηλίας Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:9789600115239
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2012
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Αρχιτεκτονικη, Τοπογραφία, Χαρτογραφία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες