Πειραιάς: Κέντρο ναυτιλίας και πολιτσμού

Εκδότης:
Αιγηΐς
Έτος:
2012
ISBN:
9789604643424
Σελίδες:
331
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Πειραιάς: Κέντρο ναυτιλίας και πολιτσμού
Τιμή εκδότη:€90,00
Η τιμή μας: €81,00
στο καλάθι
Πειραιάς: Κέντρο ναυτιλίας και πολιτσμού
Το βιβλίο αυτό ξετυλίγει την ιστορική πορεία της πόλεως του Πειραιώς μέσα στο χρόνο και το χώρο, με ένα πλούσιο υλικό που αναδεικνύεται με κείμενα ιστορικού, αρχαιολογικού και λαογραφικού περιεχομένου, υποδεικνύοντας τις προοπτικές του μέλλοντος.
Πειραιάς-Λιμάνι της Καρδιάς μας! Τον αγάπησαν πολύ τον Πειραιά, όλοι οι ξεριζωμένοι από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, Μανιάτες, Κρήτες, Μικρασιάτες, Χιώτες, Ηπειρώτες και άλλοι, οι οποίοι ήλθαν να βρουν την τύχη τους, κοντά στην πρωτεύουσα της Ελλάδος.
Έτσι, ο Πειραιάς αποτέλεσε και αποτελεί μια σύγχρονη ζωντανή αμφικτυονία, που κατάφερε να αφομοιώσει όλες αυτές τις μικρές πατρίδες των κατοίκων του, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
Αισθανόμαστε περισσότερη ελευθερία στον Πειραιά, γιατί έχουμε τη θάλασσα, η οποία τον περιβάλλει και χαρίζει σε όλους εμάς, που ζούμε εδώ, οξυγόνο, ελπίδα, ελευθερία, προοπτική και δύναμη.


"Μπορεί να χωρέσει η ιστορία μιας πόλης, όπως ο Πειραιάς, στις σελίδες ενός βιβλίου; Ασφαλώς όχι. Η ιστορία μιας πόλης, αλλά και των κατοίκων της, καταγράφεται στα χνάρια μιας ολόκληρης πορείας στο βάθος των χρόνων και ο ιστορικός, ο μελετητής, ο αρχαιολόγος, έχουν το ρόλο της καταγραφής και του φωτισμού αυτών των βασικών παραμέτρων.
Η παρούσα έκδοση φιλοδοξεί να πετύχει και τους δύο παραπάνω στόχους, επικεντρωμένη στους κομβικούς τομείς του Πολιτισμού και της Ναυτιλίας.
Διαβάζοντας τις σελίδες της παρούσης έκδοσης, βλέπεις την πορεία του Πειραιά μέσα στο χρόνο. Ταξίδι μαγευτικό με εναλλαγές και μεταπτώσεις, που δίνει στον αναγνώστη την ευκαιρία να μάθει και να πληροφορηθεί."

Από τον πρόλογο του Δημάρχου Πειραιώς, Βασίλειο Ι. Μιχαλολιάκο
Τίτλος βιβλίου:Πειραιάς: Κέντρο ναυτιλίας και πολιτσμού
Εκδότης:Αιγηΐς
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Σταϊνχάουερ, Γεώργιος (Συγγραφέας)
Μαλικούτη, Σταματίνα Γ. (Συγγραφέας)
Τσοκόπουλος, Βάσιας (Συγγραφέας)
Γκανιάτσας, Βασίλης (Συγγραφέας)
Γιαννακοπούλου, Τζούντι (Μεταφραστής)
Δραγώνα, Ελένη (Μεταφραστής)
ISBN:9789604643424
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2012
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Αρχιτεκτονικη, Τοπογραφία, Χαρτογραφία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Εμπόριο, Μεταφορές, Επικοινωνία, Ναυτιλία, Τουρισμός
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες