Δασική οδοποιία και φυσικό περιβάλλον

Εκδότης:
Τζιόλα
Έτος:
2012
ISBN:
9789604183555
Σελίδες:
413
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Δασική οδοποιία και φυσικό περιβάλλον
Εκτός κυκλοφορίας
Δασική οδοποιία και φυσικό περιβάλλον
[...] Η κατασκευή δικτύου δρόμων σε ένα δασικό σύμπλεγμα δηλ. η διάνοιξη του δάσους είναι απαραίτητη γιατί συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του δάσους, στην οικονομία της περιοχής, στην προστασία του δάσους και στην άμυνα της χώρας. Η εκτίμηση των επιπτώσεων από την κατασκευή δικτύου δρόμων είναι πολύ δύσκολο να αποτιμηθεί με οικονομικά μεγέθη στα πλαίσια των γνωστών μεθόδων λήψης απόφασης όπως είναι η ανάλυση κόστους οφέλους και άλλες μαθηματικές μέθοδοι.

Το οδικό δίκτυο είναι ένα βασικό έργο υποδομής, ικανό να συμβάλει ουσιαστικά στην αειφόρο ανάπτυξη και αξιοποίηση των ορεινών, ημιορεινών και νησιωτικών περιοχών και της εθνικής μας οικονομίας γενικότερα και έτσι επιβάλλεται να εξετάζεται σε συνδυασμό με τα άλλα προβλήματα της προστασίας και διατήρησης του δασικού μας πλούτου και των φυσικών πόρων. Επίσης αποτελεί βασικό συστατικό του αειφορικού τουρισμού, που περιλαμβάνει τον τουρισμό και τις σχετικές υποδομές, και είναι αυτός που λειτουργεί μέσα στις φυσικές δυνατότητες ανανέωσης των φυσικών πόρων.

Στα αειφορικά διαχειριζόμενα δάση, οι δρόμοι, το δίκτυο και οι τεχνικές προδιαγραφές τους πρέπει να είναι σύμφωνα με τους φυσικές συνθήκες και τις χρήσεις εδάφους, τις αναμενόμενες διαδικασίες μετακίνησης και την αισθητική του τοπίου.

Ελπίζουμε με το σύγγραμμα αυτό να συμβάλλουμε στην κατασκευή και βελτιστοποίηση του δασικού οδικού δικτύου, ώστε να είναι συμβατό με το φυσικό περιβάλλον, που είναι «δανεικό από τα παιδιά μας», χωρίς να αγνοούμε όμως και τον οικονομικοτεχνικό παράγοντα, για την ικανοποίηση των σύγχρονων απαιτήσεων της δασικής εκμετάλλευσης. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Δασική οδοποιία και φυσικό περιβάλλον
Εκδότης:Τζιόλα
Συντελεστές βιβλίου:Δούκας, Κοσμάς - Αριστοτέλης Γ. (Συγγραφέας)
Δρόσος, Βασίλειος Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604183555
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2012
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικολογία-Περιβάλλον
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες