Η φιλοσοφική σκέψη από το Θαλή έως τη σύγχρονη εποχή

Εκδότης:
Σάκκουλας Αντ. Ν.
Έτος:
2012
ISBN:
9789601524757
Σελίδες:
612
Η φιλοσοφική σκέψη από το Θαλή έως τη σύγχρονη εποχή
Τιμή εκδότη:€60,00
Η τιμή μας: €57,00
στο καλάθι
Η φιλοσοφική σκέψη από το Θαλή έως τη σύγχρονη εποχή
Το πρώτο σχέδιο του προκείμενου κειμένου, και ένα άλλο για nτους πλέον σημαντικούς αρχαίους πολιτισμούς, τα φιλοτέχνησα και αυτά στην εξορία με βάση το υλικό, που συγκέντρωσα στους χώρους της κράτησής μου στις φυλακές και στην εξορία. Μετά την έξοδό μου, πλείστες όσες ασχολίες, όπως επαγγελματικής μορφής, πολιτική δράση, δημόσια αξιώματα και συγγραφή νομικών εγχειριδίων και άλλα πολλά, δεν μου επέτρεψαν να επιχειρήσω τον έλεγχο των σημειώσεών μου αυτών, την ταξινόμηση και την κωδικοποίησή τους και στη συνέχεια την τελική συγγραφική αξιοποίησή τους και μόνο μετά την απόσυρσή μου από τη δημόσια δράση κατέστη τούτο δυνατό.
Το υπόψη μελέτημα αναφέρεται στη φιλοσοφική σκέψη. Σπεύδω να υπογραμμίσω ότι οι απόψεις, που εκτίθενται σε αυτό στηρίζονται βέβαια κυρίως στις αναφερθείσες σημειώσεις μου. Μετά την απόλυσή μου όμως από την εξορία, κατέφυγα στη νεότερη βιβλιογραφία και έτσι εμπλούτισα το κείμενο με σύγχρονα στοιχεία. Όπου δεν σημειώνω σε αυτό ειδικές πηγές, σημαίνει ότι άντλησα τις πληροφορίες, παρεκτός από πολλά άλλα, και από το φιλοσοφικό λεξικό του Θεοδ. Πελεγρίνη, γ΄ έκδοση, Ελληνικά Γράμματα 2005.
Με το πόνημά μου αυτό, που εκτείνεται σε χρονικό διάστημα 2.600 χρόνων και για το σύνολο του πλανήτη, επιχειρώ να σκιαγραφήσω τη χρονική εξέλιξη του υπόψη θέματος με τρόπο απλό και αδρό και όσο γίνεται κατανοητό και το οποίο αποσκοπεί να εισαγάγει τον αναγνώστη στη σύλληψη του δύσκολου, αλλά και κυρίου θέματος της έννοιας και του περιεχομένου της φιλοσοφίας.
Τίτλος βιβλίου:Η φιλοσοφική σκέψη από το Θαλή έως τη σύγχρονη εποχή
Εκδότης:Σάκκουλας Αντ. Ν.
Συντελεστές βιβλίου:Μπρακατσούλας, Βασίλειος Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789601524757
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2012
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες