Ανισότητα στην εποχή της κρίσης

Θεωρητικές και εμπειρικές διερευνήσεις
Εκδότης:
Προπομπός
Έτος:
2012
ISBN:
9789607860897
Σελίδες:
180
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ανισότητα στην εποχή της κρίσης
Τιμή εκδότη:€12,50
Η τιμή μας: €11,25
στο καλάθι
Ανισότητα στην εποχή της κρίσης
Αυτό το βιβλίο γράφτηκε εν μέσω μιας από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις των τελευταίων ετών. Αλλά η βασική ιδέα ήταν προγενέστερη και βασίζεται στη διαπίστωση ότι εδώ και μερικά χρόνια -τουλάχιστον από τα μέσα της δεκαετίας του 1990- το παγκόσμιο σύστημα και ιδιαίτερα τα δυτικά αστικο-κοινοβουλευτικά καθεστώτα βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία.
Μετά την κατάρρευση των σοσιαλιστικών καθεστώτων και την ενσωμάτωση των χωρών αυτών στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, υπήρξε για μια στιγμή μια αίσθηση αισιοδοξίας για το μέλλον της ανθρωπότητας - ότι δηλαδή απομακρυνόμαστε από ολιγαρχικές μορφές διακυβέρνησης και ότι με τη βοήθεια της κοινωνίας πολιτών η συμμετοχή στα κοινά θα αυξηθεί και άρα το δημοκρατικό πολίτευμα θα διευρυνθεί. Με αυτό το σκεπτικό γράφτηκαν πολλά κείμενα, ακαδημαϊκά και μη, ενώ τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2000 όποιοι έκαναν κριτική στο παραπάνω επιχείρημα θεωρήθηκαν το λιγότερο γραφικοί.
Η πραγματικότητα όμως μας έδειξε ότι το παγκόσμιο σύστημα κινήθηκε αντίθετα. Παρά τις εκατοντάδες χιλιάδες κινητοποιήσεις από ομάδες, φόρουμ, συνδικάτα αλλά και τις φωνές διαμαρτυρίας από μεμονωμένες προσωπικότητες, τα βασικά ζητήματα και προβλήματα της ανθρωπότητας -όπως είναι οι μεγάλες κοινωνικές ανισότητες, το περιβάλλον, η φτώχεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ισονομία και η δικαιοσύνη-οπισθοχώρησαν ακόμη και σε χώρες που είχαν προχωρήσει αρκετά στη διαμόρφωση πολιτικών προς τη κατεύθυνση της επίλυσής τους.
Στα κείμενα του βιβλίου παρουσιάζονται ορισμένες θεωρητικές και ερευνητικές προσεγγίσεις που αφορούν ορισμένα κεντροβαρικά ζητήματα της εποχής μας. Τα κείμενα είναι ανοικτά σε κριτική και εμπλουτισμό, καθώς ο αναγνώστης θα κρίνει την ποιότητά τους αλλά και θα αναζητήσει μέσα από αυτά μικρά ίσως κομμάτια της δικής του αντίληψης για την πραγματικότητα.
Τίτλος βιβλίου:Ανισότητα στην εποχή της κρίσης
Υπότιτλος βιβλίου:Θεωρητικές και εμπειρικές διερευνήσεις
Εκδότης:Προπομπός
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Ρουκανάς, Σπύρος Α. (Συγγραφέας)
Κούρτελης, Χρήστος (Συγγραφέας)
Τσάμπρα, Μαρία (Συγγραφέας)
Δέφνερ, Αλέξης (Συγγραφέας)
Συρακούλης, Κλεάνθης Ι. (Συγγραφέας)
Γεωργιάδης, Θωμάς (Συγγραφέας)
Τήνιος, Πλάτων (Συγγραφέας)
Laferrère, Anne (Συγγραφέας)
Κανδύλης, Γιώργος (Συγγραφέας)
Καβουλάκος, Κάρολος Ιωσήφ (Συγγραφέας)
Χρήστου, Αναστασία (Συγγραφέας)
Τζελέπογλου, Φλώρα (Συγγραφέας)
Χτούρης Σωτήρης Ν. (Συγγραφέας)
Λεοντίδου, Λίλα (Συγγραφέας)
Αφουξενίδης, Αλέξανδρος (Συγγραφέας)
Αφουξενίδης, Αλέξανδρος (Επιμελητής)
Αφουξενίδης, Αλέξανδρος (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789607860897
Σειρά εκδότη:Νέα Πολιτική Θεωρία
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2012
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες