Διαχείριση θαλλάσιου περιβάλλοντος και ναυτιλία

Εκδότης:
Σταμούλη Α.Ε.
Έτος:
2008
ISBN:
9789603517542
Σελίδες:
436
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Διαχείριση θαλλάσιου περιβάλλοντος και ναυτιλία
Τιμή εκδότη:€35,50
Η τιμή μας: €31,95
στο καλάθι
Διαχείριση θαλλάσιου περιβάλλοντος και ναυτιλία
Είναι σαφές ότι η ανθρωπότητα αποδέχεται την αναγκαιότητα της περιβαλλοντικής προστασίας ως επιστημονική, νομική και ηθική πρόκληση. Έτσι οι δραστηριότητες της ναυτιλίας εμπίπτουν πλέον σε ένα σύγχρονο και διαρκώς διαμορφούμενο θεσμικό πλαίσιο που απαρτίζεται από νέους νομοθετικούς κανονισμούς, που στοχεύουν στην ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

Χρέος όλων είναι να συμβάλουν στο να αναπτυχθούν διοικητικές και οργανωτικές δομές στους επιμέρους τομείς της ναυτιλίας για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των περιβαλλοντικών προτεραιοτήτων, που τόσο καίρια θέτει ο πλανήτης. Οι απαιτήσεις του διεθνούς εμπορίου και οι αναπτυξιακοί στόχοι των ναυτιλιακών επιχειρήσεων σε συνδυασμό με τις σύγχρονες περιβαλλοντικές επιταγές, διαμορφώνουν ένα πολύπλοκο και αντιφατικό, αρκετές φορές, τοπίο, που απαιτεί προσαρμογές τόσο σε στρατηγικό, όσο κα σε οργανωτικό και διαχειριστικό (management) επίπεδο από τις επιχειρήσεις. Στο βιβλίο αυτό δίνεται έμφαση στο ναυτιλιακό περιβαλλοντικό management, δηλαδή στην οργάνωση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων με στόχο τη διασφάλιση της περιβαλλοντικής προστασίας, και της αειφόρου ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζονται και συζητούνται μια σειρά από κώδικες, συστήματα και μεθοδολογίες που στόχο έχουν την καλύτερη διαχείριση ζητημάτων που σχετίζονται με τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τις ναυτιλιακές δραστηριότητες, καθώς επίσης και εργαλεία ελέγχου της αποτελεσματικότητας των εφαρμοζόμενων πολιτικών και μέτρων.

Το βιβλίο προσπαθεί, εν τέλει, να αναδείξει τη σημασία της ενιαίας προσέγγισης του πλοίου και των χερσαίων ναυτιλιακών υποδομών, καθώς επίσης και το ότι η Ασφάλεια, η Υγεία, το Περιβάλλον και η Ποιότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και κάθε επιτυχημένη θεσμική, διοικητική και οργανωτική δομή πρέπει να τα αντιμετωπίζει ενιαία.
Τίτλος βιβλίου:Διαχείριση θαλλάσιου περιβάλλοντος και ναυτιλία
Εκδότης:Σταμούλη Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Τσελέντης, Βασίλης Σ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603517542
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Κοινωνική Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες