Ο πληβείος

Εκδότης:
Ωκεανίδα
Έτος:
1989
Σελίδες:
239
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο πληβείος
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο πληβείος
Η δυστυχία μου οφείλεται σ' ένα αθώο ψέμα, λέει ο Λουίς Ενρίκε, ο ήρωας αυτού του μυθιστορήματος, ένας αρριβίστας, που αποπνέει σνομπισμό από όπου κι αν τον πιάσεις. Το ψέμα του δεν είναι από τα συνηθισμένα. Ενώ οι άντρες λένε συνήθως ψέματα πως δεν είναι παντρεμένοι, αυτός ισχυρίζεται το αντίθετο για να κατακτήσει μια εκκεντρική γυναίκα που θέλει ο εραστής της να είναι οπωσδήποτε δεμένος με τα δεσμά του γάμου.

Από εκεί αρχίζουν όλα. Ο Λουίς Ενρίκε γίνεται η βάση ενός διασκεδαστικού ερωτικού τριγώνου, που οι άλλες του πλευρές είναι δυο γυναικείες φιγούρες με έντονη προσωπικότητα, σχεδιασμένες με μεγάλη μαεστρία. Στο τέλος ο ήρωάς μας πιάνεται στα δίχτυα που ο ίδιος έστησε...

Ο "Πληβείος", ένα από τα πιο αξιόλογα δείγματα της λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας, είναι μυθιστόρημα με πρωτότυπη πλοκή και ζωντανή αφήγηση, όπου, πάντα σε κρεσέντο, κυριαρχεί το χιούμορ. Διαβάζοντάς το ο αναγνώστης θα αναγνωρίσει, αριστοτεχνικά σκιτσαρισμένo, έναν τύπο πασίγνωστο και στο δικό του μικρόκοσμο - τον νεόπλουτο σνομπ, πανταχού παρόντα σε όλα τα πλάτη της γης.
Τίτλος βιβλίου:Ο πληβείος
Τίτλος πρωτότυπου:Mi sangre aunque plebeya
Εκδότης:Ωκεανίδα
Συντελεστές βιβλίου:Juliao, David Sánchez (Συγγραφέας)
Σωτηριάδου Κλαίτη (Μεταφραστής)
ISBN:
Σειρά εκδότη:Ασημένια Σειρά
Στοιχεία έκδοσης: 1989
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες