Η γυναίκα του τίγρη

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2012
ISBN:
9789601644387
Σελίδες:
428
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η γυναίκα του τίγρη
Τιμή εκδότη:€17,91
Η τιμή μας: €16,12
στο καλάθι
Η γυναίκα του τίγρη
Βαλκάνια, 1941. Ενώ μαίνεται ο γερμανικός βομβαρδισμός, ένας τίγρης δραπετεύει από τον ζωολογικό κήπο, περιπλανιέται στα συντρίμμια και στους κατεστραμμένους δρόμους ώσπου φτάνει σ' ένα ύψωμα πάνω από το χωριό Γκαλίνα. Οι νυχτερινές του επισκέψεις γεμίζουν τρόμο τους χωρικούς. Όμως για ένα αγόρι, ο τίγρης είναι κάτι το μαγικό - είναι η ενσάρκωση του Σιρ-Χαν που
ζωντάνεψε από τις σελίδες του "Βιβλίου της ζούγκλας".

Η Νατάλια είναι εγγονή αυτού του αγοριού. Γιατρός πλέον, επισκέπτεται ορφανοτροφεία ύστερα από έναν ακόμη πόλεμο που έχει ρημάξει τα Βαλκάνια. Στη διάρκεια του ταξιδιού της μαθαίνει την είδηση για τον θάνατο του πολυαγαπημένου της παππού, μακριά από το σπίτι τους, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Από αποσπάσματα ιστοριών που ο παππούς της της διηγούνταν όταν ήταν μικρή, η Νατάλια συνειδητοποιεί ότι μάλλον πέθανε αναζητώντας τον "απέθαντο άντρα", έναν πλάνητα που τον θεωρούσαν αθάνατο. Πασχίζοντας να καταλάβει πώς ένας άνθρωπος της επιστήμης αποφάσισε να αποδυθεί σε μια τέτοια αναζήτηση, ανακαλύπτει τυχαία ένα στοιχείο που θα την οδηγήσει σε ένα φθαρμένο αντίτυπο του "Βιβλίου της ζούγκλας" και, εν συνεχεία, στην εκπληκτική ιστορία της γυναίκας του τίγρη.
Τίτλος βιβλίου:Η γυναίκα του τίγρη
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:The Tiger’s Wife
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Obreht, Téa (Συγγραφέας)
Παπακωνσταντοπούλου, Ουρανία (Μεταφραστής)
ISBN:9789601644387
Σειρά εκδότη:Ξένη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2012
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες