Ο δρόμος του Σρι Ραμάνα

Εκδότης:
Αιώνιος Ηνίοχος
Έτος:
2009
ISBN:
9789608448131
Σελίδες:
460
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο δρόμος του Σρι Ραμάνα
Τιμή εκδότη:€25,00
Η τιμή μας: €22,50
στο καλάθι
Ο δρόμος του Σρι Ραμάνα
Σε αυτό το έργο ο Sri Sadhu Om -άμεσος μαθητής του Σρι Ραμάνα- εξηγεί με βαθυστόχαστη ανάλυση και μεγάλη λεπτομέρεια τη φιλοσοφία και την πρακτική εφαρμογή των πνευματικών διδασκαλιών του Μπαγκαβάν Σρί Ραμάνα Μαχάρσι.

Ο Σρι Ραμάνα, ο πιο πρόσφατός μεγάλος Σοφός της Ινδίας, υπενθύμισε στην ανθρωπότητα ότι: " ακόμα και ο πιο αίδεος άνθρωπος νιώθει την αληθινή του φύση, τον Εαυτό-την ύπαρξη-συνείδηση "Εγώ Είμαι"-ως πολύ πιο αληθινό, πιο μόνιμο απο ένα φρούτο που κρατάς στο χέρι". 'Ομως αυτή η αληθινή φύση σκιάζεται φαινομενικά απο την απατηλη φευγαλέα φανέρωση του σώματος και του κόσμου που εκλαμβάνονται ως "Εγώ" και "τα δικά μου". Οπότε το ζητούμενο είναι να εκδιωχθεί αυτή η σκιά της αγνωσίας.

Ο Σρι Ραμάνα δίδαξε ότι ο άμεσος τρόπος για να κερδίσουμε την υπέρτατη ευτυχία της αληθινής αυτογνωσίας είναι η εαυτό-διερεύνηση, η εαυτό-εξέταση-η "Atma-vichara"- η επίδοση στην απλή άσκηση του να εξετάσουμε ή να προσέχουμε, αναπόσπαστα, του ουσιαστικό αυτοσυνείδητο "είναι" μας το οποίο διαρκώς βιώνουμε ως ύπαρξη-συνείδηση, ως "Εγώ είμαι", έτσι ώστε να μάθουμε "Ποιός είμαι Εγω;".

Όμως, εκείνος επίσης περιέγραψε την τεχνική της "εαυτό-έρευνας" και ως "δρόμο της αυτοπαραδόσεως", επειδή αν δεν παρατήσουμε, τον ψέυτικο μας εαυτό δεν μπορούμε να γνωρίσουμε αληθινά-να έχουμε δηλ. ξεκάθαρη επίγνωση του αληθινού μας εαυτού και της ατελεύτητης ευτυχίας που αυτή χαρίζει.
Τίτλος βιβλίου:Ο δρόμος του Σρι Ραμάνα
Εκδότης:Αιώνιος Ηνίοχος
ISBN:9789608448131
Στοιχεία έκδοσης: 2009
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Εσωτερισμός - Αποκρυφισμός - Μεταφυσική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες