Βασική θεματική διδακτικής

Σημειώσεις σεμιναρίου επιμόρφωσης εκπαιδευτικών
Εκδότης:
Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια Δ. Μπόνια
Έτος:
2008
ISBN:
9789609819398
Σελίδες:
192
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βασική θεματική διδακτικής
Τιμή εκδότη:€21,20
Η τιμή μας: €19,08
στο καλάθι
Βασική θεματική διδακτικής
Το υλικό αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των συμμετεχόντων στα σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών των εκπαιδευτηρίων Δ. Μπόνια. Καλύπτουν βασικές θεματικές της διδακτικής, με πυρήνα τον προγραμματισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την αξιολόγηση. Αφορούν εκπαιδευτικούς οποιασδήποτε ειδικότητας, καθώς οι πληροφορίες που παρατίθενται είναι εισαγωγικές.

Η διδακτική επιστήμη ασχολείται με την εφαρμογή μεθόδων και τεχνικών που διευκολύνουν τη μαθησιακή διαδικασία και για το λόγο αυτό εστιάζει στις τρεις κύριες φάσεις της εκπαίδευσης, τον προγραμματισμό, την υλοποίηση και την αξιολόγηση. Ορισμένοι τη διαχωρίζουν πλήρως από την παιδαγωγική. Άλλοι θεωρούν πως αποτελεί κλάδο της, διακρίνοντας την παιδαγωγική επιστήμη σε θεωρητική και εφαρμοσμένη, με την τελευταία να ταυτίζεται με τη διδακτική1. Όποια άποψη και να ενστερνιστεί κανείς καταλήγει στο συμπέρασμα πως η διδακτική αποτελεί εφαρμοσμένη επιστήμη. Για το λόγο αυτό ο εκπαιδευτικός ή ο υποψήφιος εκπαιδευτικός που μελετά τις θεματικές της, δεν πρέπει να αποβλέπει κυρίως στην απόκτηση σχετικών γνώσεων αλλά στην απόκτηση δεξιοτήτων (μπορώ να κάνω).

Οι σημειώσεις θα χρησιμεύσουν λοιπόν μόνο σε εκείνους που θα έχουν τη διάθεση να πειραματιστούν εφαρμόζοντας τις προτάσεις που περιέχουν και προσαρμόζοντας τες στη δική τους εκπαιδευτική πραγματικότητα. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Βασική θεματική διδακτικής
Υπότιτλος βιβλίου:Σημειώσεις σεμιναρίου επιμόρφωσης εκπαιδευτικών
Εκδότης:Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια Δ. Μπόνια
Συντελεστές βιβλίου:Βεντούρης, Αντώνης (Συγγραφέας)
ISBN:9789609819398
Στοιχεία έκδοσης: 2008
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες