Ο άνθρωπος-μηχανή

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2012
ISBN:
9789600354362
Σελίδες:
313
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο άνθρωπος-μηχανή
Τιμή εκδότη:€15,90
Η τιμή μας: €8,86
στο καλάθι
-44%
Ο άνθρωπος-μηχανή
Ο Τσαρλς Νιούμαν, επιστήμονας και ερευνητής, χάνει το πόδι του σε εργαστηριακό ατύχημα. Δεν το βλέπει όμως ως τραγωδία. Το βλέπει ως ευκαιρία. Ο Τσάρλι ανέκαθεν πίστευε ότι το σώμα του μπορούσε να γίνει καλύτερο. Αρχίζει λοιπόν να εξερευνά μερικές ιδέες. Να κατασκευάζει μέλη. Καλύτερα απ' τα αληθινά. Η ειδική προσθετικός Λόλα Σανκς λατρεύει τα άρτια τεχνητά μέλη. Στο πρόσωπο του Τσάρλι, βλέπει έναν άνθρωπο έτοιμο να αποκτήσει ένα πλήρες τεχνητό σώμα. Οι άλλοι, παρ' όλα αυτά, βλέπουν έναν τρελό. Ή ένα προϊόν. Ή ένα όπλο.

Μυθιστόρημα για την εποχή της διεισδυτικής τεχνολογίας, "Ο άνθρωπος-μηχανή" είναι η φρικιαστικά κωμική κατάδυση ενός ανθρώπου που αναζητά την απόλυτη αυτοβελτίωση.

Το μυθιστόρημα τιμήθηκε με το Western Australian Premier's Book Award 2012, στην κατηγορία του Ψηφιακού Aφηγήματος. Η επιτροπή επέλεξε το βιβλίο του Μπάρυ τόσο για την ιστορία που διηγείται όσο και για τον τρόπο δημιουργίας του, αφού ο Μπάρυ ξεκίνησε να το γράφει διαδικτυακά, με τους αναγνώστες να συμμετέχουν με σχόλια στην εξέλιξή του.

Διαβάζοντάς το είτε διαδικτυακά είτε σε έντυπη μορφή, "Ο άνθρωπος μηχανή" είναι μια έξυπνη, επινοητική και κάποτε ανατριχιαστική ιστορία για την εποχή της διεισδυτικής τεχνολογίας, όπου ο συγγραφέας θέτει καίρια ερωτήματα για τη λεπτή γραμμή μεταξύ ανθρώπων και μηχανών. Με την αρχική διαδικτυακή μορφή του βιβλίου να είναι ακόμα διαθέσιμη σε νέους αναγνώστες, αλλά και την έντυπη έκδοσή του, "Ο άνθρωπος μηχανή" είναι ένας "χορός" ανάμεσα στην παραδοσιακή μορφή αφήγησης και την ολοένα αναδυόμενη ψηφιακή μορφή της.
Τίτλος βιβλίου:Ο άνθρωπος-μηχανή
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Machine Man
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Barry, Max (Συγγραφέας)
Κορτώ Αύγουστος (Μεταφραστής)
ISBN:9789600354362
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2012
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες