Η μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ (τ.2)

Εκδότης:
Ινφογνώμων Εκδόσεις
Έτος:
2011
ISBN:
9789608362499
Σελίδες:
310
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ
Τιμή εκδότη:€21,90
Η τιμή μας: €19,71
στο καλάθι
Η μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ (τ.2)
Ο Μάνος Ηλιάδης στον Α΄ Τόμο συνέγραψε την πρώτη συστηματική εργασία και μελέτη παγκοσμίως για τις υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της Τουρκίας, με επίκεντρο τη ΜΙΤ. Το έργο εκείνο θεωρήθηκε από... εχθρούς και φίλους θεμελιώδες για τη μελέτη και κατανόηση του ρόλου, των αποστολών αλλά και της εν γένει σημασίας που έχουν οι υπηρεσίες πληροφοριών και η ΜΙΤ στον τρόπο άσκησης εξουσίας και πολιτικής από το τουρκικό κράτος και από τις τουρκικές κυβερνήσεις στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό.
Τα χρόνια που πέρασαν από την έκδοση του Α΄ Τόμου, αφ' ενός μεν οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών και η ίδια η ΜΙΤ έχουν εξελιχθεί και έχουν τροποποιήσει και βελτιώσει τον τρόπο δράσεώς τους, αφ’ ετέρου δε έχουν αναλάβει νέους ρόλους και αποστολές, στα πλαίσια της νέας εξωτερικής πολιτικής των κυβερνήσεων Ερντογάν και του "νεοοθωμανικού" οράματος του Νταβούτογλου.
Η τροποποίηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα και την Κύπρο, αφού η Τουρκία, αντί της συλλογής στρατιωτικών και συναφών πληροφοριών, δια των μυστικών υπηρεσιών, της ΜΙΤ και διαφόρων οικονομικών και άλλων οργανισμών ασκεί μια πολύπλευρη και πολύπτυχη πολιτική, η οποία έχει ως στόχο την δημιουργία τετελεσμένων στη Θράκη και την δημιουργία προϋποθέσεων για άσκηση επιρροής στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.
Αυτόν ακριβώς τον νέο ρόλο, τη "Μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και τη σύγχρονη ΜΙΤ" πραγματεύεται νέο βιβλίο του Μάνου Ηλιάδη, στο οποίο παρατίθενται πλήθος αδιάσειστών στοιχείων για πρόσωπα, πράγματα και υπηρεσίες, που προέρχονται από πολυετή έρευνα του συγγραφέα. Είμαστε σίγουροι ότι και πάλι... εχθροί και φίλοι θα διαπιστώσουν τη μείζονα σημασία της νέας εργασίας του Νέστορα της αμυντικής αρθρογραφία στην Ελλάδα.
Τίτλος βιβλίου:Η μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ
Εκδότης:Ινφογνώμων Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Ηλιάδης, Μάνος (Συγγραφέας)
ISBN:9789608362499
Σειρά εκδότη:Πολιτική
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες