Ζωγραφιές του παλιού καιρού

Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
1999
ISBN:
9789609097901
Σελίδες:
320
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ζωγραφιές του παλιού καιρού
Τιμή εκδότη:€14,93
Η τιμή μας: €13,44
στο καλάθι
Ζωγραφιές του παλιού καιρού
"Η γραφή του αντανακλά εκείνο το ξεχωριστό λεσβιακό άρωμα και χρώμα. Το βιβλίο αυτό ζωγραφίζει το πορτραίτο ενός κόσμου που έφυγε. Ενός κόσμου που αρνιόταν επίμονα ό,τι τον είχε κατακυριεύσει. Τη μιζέρια. Οι άνθρωποι του Π. Κοντέλλη ήξεραν, μέσα στη φτώχειά τους, να εκτιμούν τη ζωή και τις αξίες της. Πίστεψαν και αγωνίστηκαν έχοντας μπροστά τους το όραμα ενός καλύτερου κόσμου".
(απόσπασμα από το βιβλίο)


Σκηνές από τη ζωή της Λέσβου ζωντανεύουν μέσα στις σελίδες του βιβλίου "Ζωγραφιές του παλιού καιρού", του πολυβραβευμένου συγγραφέα Πάνου Κοντέλλη, ο οποίος συγκέντρωσε περίπου εκατό μικρές ιστορίες που καλύπτουν μία περίοδο πενήντα ετών και έχουν ως κεντρικό άξονα την αισιοδοξία.
Θέματα από το χωριό, τη μικρασιατική παράδοση, τα μαθητικά χρόνια, τις πρώτες αγάπες, τις φιλίες, την Κατοχή, την ΕΑΜική αντίσταση, τον αγώνα για την επιβίωση. "Δεν είναι ούτε μυθιστόρημα ούτε διήγημα ούτε χρονικό. Είναι μόνο αυτό που λέει ο ίδιος ο συγγραφέας: μνήμες", υπογραμμίζει ο Τ. Χατζηαναγνώστου (περ. "Λεσβιακή Παροικία", Οκτ.'98).
"Πρόκειται για ηθογραφικά διαμάντια, με τους ήρωες τους άριστα ψυχογραφημένους και με τους χαρακτήρες τους ατόφιους και ολοζώντανους. Θαρρείς πως βλέπεις και ακούς τους ήρωες του, μέσα από το χαριτωμένο ιδιωματικό λόγο τους", σημειώνει ο Κ. Καραστάθης στο περιοδικό "Αιολικά Γράμματα" (τ. 175).
Το βιβλίο κοσμείται από σχέδια και φωτογραφίες.
Τίτλος βιβλίου:Ζωγραφιές του παλιού καιρού
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Κοντέλλης, Πάνος (Συγγραφέας)
ISBN:9789609097901
Στοιχεία έκδοσης: 1999
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Εθνολογία, Λαογραφία και Πολιτισμός
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες