Σωτήρης Λ. Τσιτσιπής, ηρωϊκός "Λοκρός"

Η προτομή και τα αποκαλυπτήριά της
Εκδότης:
Εντός
Έτος:
2010
ISBN:
9789609492027
Σελίδες:
42
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σωτήρης Λ. Τσιτσιπής, ηρωϊκός Λοκρός
Τιμή εκδότη:€6,00
Η τιμή μας: €5,40
στο καλάθι
Σωτήρης Λ. Τσιτσιπής, ηρωϊκός "Λοκρός"
Ο Κώστας Πεντεδέκας, Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, υπερήλικας, 94 ετών σήμερα, βρέθηκε όλη την πολυτάραχη ζωή του στις πρώτες γραμμές των μακροχρόνων αγώνων του ελληνικού λαού για λευτεριά, ανεξαρτησία, δημοκρατία και κοινωνική πρόοδο. Απ' το 1998 παρουσιάζεται προχωρημένος και στην καταγραφή των ποικίλων δραματικών βιωμάτων του της περιόδου του πολέμου του '40, της κατοχής, του αδελφοκτόνου εμφυλίου και της απηνής δίωξης των ηττημένων του εμφυλίου.

Από το 1998 μέχρι σήμερα, συνέγραψε και εξέδωσε δαπάνες του και διέθεσε αφιλοκερδώς τα πονήματα: "Σωτήρης Λ. Τσιτσιπής, ο ηρωικός Λοκρός" (1998 και επανέκδοση 2001), "Κριτικά σημειώματα για τους Διαμαντή, Ν. Τριαντάφυλλου, Λοκρό, "Πάτερ Ανυπόμονο" (2002), "88 Μονάδα χώρου -Διλοχία Γκούρα της ΙΙης Μεραρχίας του θρυλικού Διαμαντή" (2005), "Η δύναμη της Αγάπης" (2007), "Το επιμελητιακό και υγειονομικό στο Δημοκρατικό Στρατό Ρούμελης" (2007), "Τάκης Παπαϊωάννου" (2008), "Δημήτρης Λ. Τσιτσιπής - Ταξίαρχος και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης" (2010) και τέλος, το παρόν βιβλίο που ακολουθεί και θα ήταν ευχής έργο να μην είναι το τελευταίο.

Ορισμένα από τα βιβλία του Κ. Πεντεδέκα έτυχαν παρουσιάσεων. Στις 6 Οχτώβρη 2008, στην αίθουσα του Φιλοπροόδου Ομίλου Υμηττού, ο Δημήτρης Ψημμένος, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Υμηττού και ο Μιχάλης Βασάλος, αντιπρόεδρος του ίδιου παραρτήματος, καθηγητής Πανεπιστημίου, παρουσίασαν τα βιβλία του Κώστα Πεντεδέκα.

Στις 6 Ιούνη 2009, στον Πολιτιστικό Σύλλογο του Δήμου Αμφίκλειας σε φιλική βραδιά σε πολυπληθές ακροατήριο η λογοτέχνης και ποιήτρια Δήμητρα Παπαλιάκου-Δημοπούλου, ο Γιώργος Μωράΐτης, αντιστασιακός και δημοσιογράφος και ο Θεμιστοκλής Φασούλας, εκδότης, παρουσίασαν το συγγραφικό έργο του Κ. Πεντεδέκα.

Το συγγραφικό έργο του Κ. Πεντεδέκα εμπεριέχει πλήθος στοιχείων, γεγονότων, ονομάτων πρωταγωνιστών τους, που με πλήρη διαύγεια της μνήμης του παραθέτει ο προχωρημένης ηλικίας συγγραφέας, διασταυρωμένα και με τις μνήμες συναγωνιστών του και τις δημοσιεύσεις της πολυτάραχης περιόδου που παραπάνω αναφέρεται.

Το περιεχόμενο των βιβλίων, γραμμένο απλά, είναι ευκολοδιάβαστο και ευκατανόητο, αντικειμενικό και αποπνέει αγάπη προς την πατρίδα και τον άνθρωπο, αποτίει τιμή στα θύματα του αδελφοκτόνου σπαραγμού και αναδεικνύει την προσφορά ορισμένων επιφανών αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους για μια λεύτερη δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη και ευημερούσα Ελλάδα.

(από τον πρόλογο του Γιάννη Βούζα - Λαδιά)
Τίτλος βιβλίου:Σωτήρης Λ. Τσιτσιπής, ηρωϊκός "Λοκρός"
Υπότιτλος βιβλίου:Η προτομή και τα αποκαλυπτήριά της
Εκδότης:Εντός
Συντελεστές βιβλίου:Πεντεδέκας, Κώστας Δ. (Συγγραφέας)
Βούζας - Λαδιάς, Γιάννης (Συγγραφέας)
Πεντεδέκας, Κώστας Δ. (Επιμελητής)
ISBN:9789609492027
Στοιχεία έκδοσης: 2010
Σημείωση:Χαιρετισμοί: Κατερίνας Παλασάντζα, Δημάρχου Αμφίκλειας, Νίκου Χαλιώτη - εκπροσώπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΚΚΕ, Γιώργου Μωραΐτη - δημοσιογράφου του "Ριζοσπάστη", Ελένης Καθούλη, Πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Αμφίκλειας και περιχώρων.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες