Χρηματοοικονομική λογιστική

Εκδότης:
Μπένου Γ.
Έτος:
2011
ISBN:
9789608249837
Σελίδες:
1071
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χρηματοοικονομική λογιστική
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Χρηματοοικονομική λογιστική
[...] Για την επίτευξη των σκοπών του βιβλίου η ύλη διαιρείται σε είκοσι πέντε κεφάλαια που κατατάσσονται σε πέντε μέρη.

Το πρώτο μέρος περιέχει τρία κεφάλαια κι αποτελεί μια επανάληψη βασικών εννοιών όπως ο ορισμός της λογιστικής, το λογιστικό κύκλωμα και η χρονική αξία του χρήματος.

Το δεύτερο μέρος αποτελείται από τρία κεφάλαια και καλύπτει το πλαίσιο της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής. Συγκεκριμένα περιγράφεται το θεσμικό πλαίσιο, το εννοιολογικό πλαίσιο στο οποίο διατυπώνονται οι ορισμοί των βασικών στοιχείων των λογιστικών καταστάσεων και οι γενικά παραδεκτές λογιστικές αρχές και αναλύεται (για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία) το θεωρητικό πλαίσιο μέτρησης του λογιστικού εισοδήματος που φαίνεται να υιοθετεί η επιτροπή των Δ.Λ.Π.

Το τρίτο μέρος περιγράφει τις οικονομικές καταστάσεις και συγκεκριμένα την κατάσταση γενικής εκμετάλλευσης, την κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης, την κατάσταση ταμειακών ροών, την κατάσταση μεταβολής ιδίων κεφαλαίων, τον πίνακα διάθεσης αποτελεσμάτων και τον ισολογισμό σύμφωνα τόσο με το Δ.Λ.Π. 1 όσο και με το Ε.Γ.Λ.Σ.

Το τέταρτο μέρος που αποτελείται από επτά κεφάλαια αποτελεί τον κορμό του βιβλίου και καλύπτει την λογιστική των εμπράγματων στοιχείων του ισολογισμού και τα αντίστοιχα έσοδα κι έξοδα.

Το πέμπτο μέρος του βιβλίου που περιέχει επτά κεφάλαια αποτελεί μια εισαγωγή στη λογιστική των χρηματοδοτικών εργαλείων κυρίως σύμφωνα με τις προβλέψεις των Δ.Λ.Π.

Το βιβλίο ολοκληρώνεται με μια σειρά παραρτημάτων και συγκεκριμένα μια σειρά ολοκληρωμένων ασκήσεων / παραδειγμάτων για χρήση από το φοιτητή, ένα σύντομο ελληνο-αγγλικό κι αγγλο-ελληνικό λεξικό και παραδείγματα γνωστοποιήσεων σύμφωνα με τα Δ.Λ.Π.

Στο σύνολο του βιβλίου περιλαμβάνεται σημαντικός αριθμός παραδειγμάτων. Για τις λύσεις των περισσοτέρων εξ αυτών παρατίθενται ημερολογιακές εγγραφές για τις οποίες πρέπει να επισημανθούν τα εξής:
- Χρησιμοποιείται κατά το δυνατόν η ονοματολογία των λογαριασμών του Ε.Γ.Λ.Σ. διότι αυτή χρησιμοποιείται στη λογιστική πράξη στην Ελλάδα.
- Χρησιμοποιούνται μόνο πρωτοβάθμιοι και δευτεροβάθμιοι λογαριασμοί για απλούστευση της μελέτης των παραδειγμάτων
- Σε κάποιες περιπτώσεις που δεν υπάρχουν σχετικοί λογαριασμοί στο Ε.Γ.Λ.Σ. (π.χ. κόστος πωληθέντων) αλλά θεωρούμε τη χρήση τους αναγκαία σε αυτό το επίπεδο εκπαίδευσης χρησιμοποιούμε τον κωδικό (ΧΧ.ΧΧ) και το όνομα του λογαριασμού που θεωρούμε επιστημονικά σωστό. [...]

(από τον πρόλογο της Α΄ έκδοσης των συγγραφέων)
Τίτλος βιβλίου:Χρηματοοικονομική λογιστική
Εκδότης:Μπένου Γ.
Συντελεστές βιβλίου:Μπάλλας, Απόστολος Α. (Συγγραφέας)
Χέβας, Δημοσθένης Λ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608249837
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες