Προχωρημένη χρηματοοικονομική λογιστική

Εκδότης:
Μπένου Γ.
Έτος:
2010
ISBN:
9789608249684
Σελίδες:
430
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Προχωρημένη χρηματοοικονομική λογιστική
Τιμή εκδότη:€31,80
Η τιμή μας: €30,21
Προχωρημένη χρηματοοικονομική λογιστική
Το σύγγραμμα αυτό απευθύνεται τόσο σε φοιτητές που παρακολουθούν ένα προχωρημένο πρόγραμμα σε Χρηματοοικονομική Λογιστική, όσο και σε επαγγελματίες που θέλουν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις στα θέματα που διαπραγματεύεται αυτό το σύγγραμμα. Το σύγγραμμα αυτό χωρίζεται σε τρεις ενότητες:

-Στην πρώτη ενότητα διαπραγματεύονται οι λογαριασμοί της καθαρής θέσης. Η ανάλυση συγκεντρώνεται στους τέσσερις συνηθέστερους τύπους εταιρειών που υπάρχουν στη χώρα μας (ομόρρυθμη εταιρεία, απλή ετερόρρυθμη εταιρεία, εταιρεία περιορισμένης ευθύνης και ανώνυμη εταιρεία) και προσπαθεί να αναλύσει τα λογιστικά προβλήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή τόσο της εμπορικής όσο και της φορολογικής νομοθεσίας σε κάθε τύπο εταιρείας. Οι επιμέρους ενότητες που αναλύονται σε κάθε μορφή εταιρείας είναι: η λογιστική της σύστασης εταιρείας, η λογιστική παρακολούθηση των σχέσεων εταίρων - εταιρείας, η διανομή των αποτελεσμάτων χρήσεως, η λογιστική των μεταβολών του εταιρικού κεφαλαίου και η λογιστική της λύσης και εκκαθάρισης εταιρείας.

Στη δεύτερη ενότητα διαπραγματεύονται οι μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις μίας επιχείρησης.

Στη τρίτη ενότητα διαπραγματεύονται ορισμένα ειδικά θέματα της χρηματοοικονομικής λογιστικής όπως είναι: ο υπολογισμός και μέτρηση των κερδών ανά μετοχή, οι λογιστικές διατάξεις του Ν. 2190/1920 και ενοποιημένες λογιστικές καταστάσεις.

Στην πρώτη ενότητα, οι προτεινόμενες λύσεις στηρίζονται κυρίως στο Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο. Στις επόμενες δύο ενότητες, οι λύσεις παρουσιάζονται στα πλαίσια τόσο των Ελληνικών όσο και των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Προχωρημένη χρηματοοικονομική λογιστική
Εκδότης:Μπένου Γ.
Συντελεστές βιβλίου:Χέβας, Δημοσθένης Λ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608249684
Στοιχεία έκδοσης: 2010
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες