Ο άνθρωπος από το Πεκίνο

Εκδότης:
Ψυχογιός
Έτος:
2012
ISBN:
9789604965601
Σελίδες:
549
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο άνθρωπος από το Πεκίνο
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο άνθρωπος από το Πεκίνο
Ιανουάριος 2006. Στο μικρό σουηδικό χωριό Χετζοβάλεν, δεκαεννιά άνθρωποι έχουν σφαγιαστεί. Το μοναδικό στοιχείο είναι μια κόκκινη κορδέλα που βρέθηκε στο σημείο του μακελειού.

Η δικαστής Μπριγκίτα Ρόσλιν έχει έναν ακόμα λόγο να είναι σοκαρισμένη: Το ζεύγος Άντρεν, που βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα, δεν είναι άλλοι από τον παππού και τη γιαγιά της. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν η Μπριγκίτα μαθαίνει ότι τα μέλη μιας ακόμα οικογένειας Άντρεν -που ζουν στη Νεβάδα των Η.Π.Α.- έχουν επίσης δολοφονηθεί. Τότε ανακαλύπτει το ημερολόγιο ενός πρόγονού της, συμμορίτη του 19ου αιώνα που δούλευε στην κατασκευή του αμερικανικού σιδηρόδρομου και περιγράφει πώς κακοποιούσαν Κινέζους σκλάβους-εργάτες.

Έτσι, ενώ η αστυνομία επιμένει ότι μόνο ένας παράφρων θα μπορούσε να διαπράξει το μακελειό στο Χετζοβάλεν, η Μπριγκίτα είναι αποφασισμένη να αποκαλύψει μια πολύ πιο περίπλοκη πραγματικότητα.
Η έρευνα οδηγεί στις πιο υψηλές σφαίρες εξουσίας στο σύγχρονο Πεκίνο αλλά και στη Ζιμπάμπουε και τη Μοζαμβίκη. Παράλληλα, η ιστορία μας πηγαίνει 150 χρόνια πιο πίσω, τον καιρό του δουλεμπορίου ανάμεσα στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες - μια ιστορία που θα δεσμεύσει την Μπριγκίτα καθώς πλησιάζει ολοένα στην επίλυση των φόνων του Χετζοβάλεν.
Τίτλος βιβλίου:Ο άνθρωπος από το Πεκίνο
Τίτλος πρωτότυπου:The Man from Beijing
Εκδότης:Ψυχογιός
Συντελεστές βιβλίου:Mankell, Henning, 1948-2015 (Συγγραφέας)
Μπαρουξής, Γιώργος (Μεταφραστής)
ISBN:9789604965601
Σειρά εκδότη:Crime
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2012
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες