Ο βιασμός

Irina, στις δίνες δύο κόσμων
Εκδότης:
Καλύτερη Ζωή
Έτος:
2011
ISBN:
9789609536097
Σελίδες:
248
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο βιασμός
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €13,50
Ο βιασμός
Το μυθιστόρημα είναι κατά βάσιν ερωτικό. Μέσα από τον ερωτισμό της Ιρίνας, εκφράζεται η ιστορικά καταπιεσμένη Βαλκάνια γυναίκα, που δεν μπορούσε-και δεν το μπορεί ακόμα- να απελευθερωθεί απ τα ιστορικά, κοινωνικά, και ακόμη και φαλλοκρατικά δεσμά της.

Η Ιρίνα επομένως, είναι τόσο Βουλγάρα, όσο είναι και η Ελληνίδα, Ιρίνα. Γιατί, στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλές Ιρίνες, που κατά τη γνώμη μου, είναι πιο πολλές, από τις Ιρίνες των λοιπών Βαλκανίων. Και, αυτό οφείλεται στη βαριά κληρονομιά της ανατολικής ορθοδοξίας, που σακάτευε και σκέπαζε, και καθυπόταζε τον ανθρώπινο ερωτισμό στη διδασκαλία της εκκλησίας για την "ωραιότητα της παρθενίας". Αλλά, αυτήν την παρθενία, η Ιρίνα με την ερωτική της ζωή την ξευτελίζει. Στην ερωτοσεξουαλική ζωή της Ιρίνας, εκφράζεται κατά τρόπο πρωτογονικό, γλαφυρό, και ίσως γκροτέσκο, η επανάσταση, που την έζησε και την πραγματοποίησε, με την ερωτική της ζωή, εναντίον κάθε εμποδίου, που ασχήμιζε την ομορφιά ενός ερωτικούς στοιχείου, πηγαίου, και ίσως "χυδαίου".

Οι καταθλίψεις της Ιρίνας, ήταν τον τίμημα που πλήρωσε ο ανικανοποίητος ερωτισμός της, μέσα από το "συμβατικό" της γάμο.
Τίτλος βιβλίου:Ο βιασμός
Υπότιτλος βιβλίου:Irina, στις δίνες δύο κόσμων
Εκδότης:Καλύτερη Ζωή
Συντελεστές βιβλίου:Γαλανός, Γιάννης Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609536097
Στοιχεία έκδοσης: 2011
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες