Η τέφρα του φοίνικα

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Ψυχογιός
Έτος:
2012
ISBN:
9789604965045
Σελίδες:
623
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η τέφρα του φοίνικα
Τιμή εκδότη:€18,80
Η τιμή μας: €16,92
στο καλάθι
Η τέφρα του φοίνικα
Πρώτο φονικό, φθινόπωρο του 1965. Ο Στάμος Καλυβωκάς, καφετζής σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό, γίνεται μάρτυρας ενός φόνου. Θύμα ο Θράσος Κρασοβασίλης και θύτης ο Γιάννης Ρούσσος. Ο πρώτος, χουντικός, δεσμοφύλακας και βασανιστής στη Μακρόνησο. Ο δεύτερος, αριστερός, επαναστάτης και φυλακισμένος.

Δεύτερο φονικό, καλοκαίρι του 1974. Ο Μάνθος Κρασοβασίλης, πετυχημένος και φιλόδοξος παράγοντας στο χωριό, προσπαθεί μάταια να συμφιλιωθεί με τον Στέλιο Ρούσσο, τσιράκι των χουντικών, αριβίστα και τζογαδόρο. Ο Ρούσσος αφήνει την τελευταία του πνοή μπροστά στα μάτια της κόρης του, από τα χέρια γνωστών άγνωστων.

Τρίτο φονικό, χειμώνας του 1982. Η Άννα Ρούσσου ορκίζεται να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα της. Ο Μάνθος στοιχειώνει τη ζωή της. Το σχέδιο εκδίκησης που καταστρώνει θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ.

Μέσα από το χρονικό μιας βεντέτας, παρακολουθούμε την ιστορία της Ελλάδας, όπως ξεδιπλώνεται στα πρόσωπα-καρικατούρες, στις σκέψεις και στις δράσεις τους, μιας Ελλάδας όπου είναι διάχυτη η πίκρα και η διάψευση των ελπίδων.
Τίτλος βιβλίου:Η τέφρα του φοίνικα
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Ψυχογιός
Συντελεστές βιβλίου:Ρεμούνδος, Γιάννης (Συγγραφέας)
ISBN:9789604965045
Σειρά εκδότη:Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2012
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες