Βελουδομάτας στιγμιότυπα

Εκδότης:
Κυνηγετικές Εκδόσεις
Έτος:
1997
Σελίδες:
126
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Βελουδομάτας στιγμιότυπα
Τιμή εκδότη:€15,90
Η τιμή μας: €14,31
Βελουδομάτας στιγμιότυπα
Η Αννα Παπαναστασίου - Δράκου γεννήθηκε το 1956 στα Στύρα Ευβοίας. Είχε την τύχη τα πρώτα χρόνια της ζωής της να τα περάσει κοντά στην πανέμορφη ελληνική φύση, σ' ένα τόπο που η θάλασσα συνυπήρχε με τη λιτή, απέριττη ομορφιά των βουνών της Νότιας Ευβοίας.

Κόρη και αδελφή κυνηγών συχνά τους ακολουθούσε στο κυνήγι του λαγού και της μπεκάτσας. Άρχισε τότε να ανακαλύπτει την αστείρευτη ομορφιά του κυνηγιού, αντλώντας θέματα τα οποία αποτύπωνε στο χαρτί. Όλη αυτή η επιβλητική ομορφιά, δεν θα μπορούσε να την αφήσει αδιάφορη και το ταλέντο, της υπαγόρευσε να μεταφέρει στο χαρτί τόσο τις εντυπωσιακές κυματώσεις των χρωμάτων της βελουδομάτας, όσο και τα ζωηρά μάτια του λαγού.

Τα ερεθίσματα ήταν πολλά, η χαρά της δημιουργίας πραγματικότητα. Από μικρή άρχισε να ζωγραφίζει τις εικόνες που την είχαν εντυπωσιάσει περισσότερο.

Οι περιπλανήσεις της, μέσα στους τόπους του κυνηγιού την εκστασίαζαν και την ενέπνεαν. Με το πέρασμα του χρόνου οι εικόνες έγιναν πιο σύνθετες και ενδιαφέρουσες.

Τα έργα της αποπνέουν αυθόρμητη προσήλωση στις λιτές ομορφιές της φύσης. Απο το 1977 ζει στην Αθήνα. Είναι σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών. Σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με θέματα κυνηγιού. Η δουλειά της εκδίδεται για πρώτη φορά.

Περιέχει 59 ζωγραφιές με μολύβι-κάρβουνο ιδανικές και για τοποθέτηση σε κάδρο.
Τίτλος βιβλίου:Βελουδομάτας στιγμιότυπα
Εκδότης:Κυνηγετικές Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Παπαναστασίου, Άννα (Συγγραφέας)
ISBN:
Σειρά εκδότη:Το Κυνήγι στην Τέχνη
Στοιχεία έκδοσης: 1997
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ζωγραφική - Γλυπτική - Χαρακτική - Γραφικές Τέχνες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες