Ο σιδερένιος δρόμος

Εκδότης:
Πικραμένος Γιάννης
Έτος:
2011
ISBN:
9789606628382
Σελίδες:
736
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χωρίς εικόνα
Τιμή εκδότη:€27,87
Η τιμή μας: €25,08
Ο σιδερένιος δρόμος
Η πορεία μιας ολόκληρης οικογένειας στο διάβα ενός περίπου αιώνα, ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας και στην ψυχή μας.

Απ' τον πλούτο στη φτώχεια κι απ' την ανέχεια στα ύψη δονούνται οι τρεις βασικές ηρωίδες -Γιαγιά, κόρη, εγγονή- κι όχι μόνον αυτές, αποτυπώνοντας το στίγμα της εποχής τους.

Η τιμιότητα κι η ειλικρίνεια, τα πάθη και τα μίση, οι ανατροπές κι οι συμβιβασμοί, η υπερηφάνεια κι ο εγωισμός, ο έρωτας κι η αγάπη εναλλάσσονται.

Πάλλεται το μυθιστόρημα ανάμεσα στη σοβαρότητα και την ανεμελιά, στο αληθινά τυχαίο και τις καθόλου τυχαίες "συμπτώσεις", στο αίσθημα και το συναίσθημα, στη διαίσθηση και την προφητεία, στο ρεαλιστικό και το υπερβατικό, όπου διαδέχονται το ένα το άλλο σ' ένα σύνθετο παιχνίδισμα.

Αληθινή ιστορία κι αληθινά πρόσωπα με μυθιστορηματική όμως ζωή, περιπέτειες και συμπτώσεις, που κάθε άλλο από αδιάφορους μπορούν να μας αφήσουν.

Γραμμένο απ' την απόγονο των τριών ηρωίδων, είναι δοσμένο με νοσταλγική διάθεση, αγάπη, σεβασμό για τα πρόσωπα, τις περιδινήσεις και την κουλτούρα της κάθε εποχής.

Για μας είναι μια ακόμα περιπέτεια κι ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα απ' τον καναπέ μας. Για τη συγγραφέα όμως αποτελεί απόδοση φόρου τιμής και σεβασμού, καθώς κι αποπληρωμή ενός ηθικού χρέους. Μέσα απ' τη γλαφυρή γραφή βρίσκει διέξοδο προς την εξιλέωση, αποτινάζοντας το βάρος των περασμένων γενιών της οικογένειάς της με την εξωτερίκευση των πράξεων και των συναισθημάτων τους.

Δεν λείπουν τα αστεία περιστατικά, μα ούτε κι η φιλοσοφική διάθεση. Είναι ένα μυθιστόρημα που εκφράζει αυτή καθεαυτή τη ζωή σε όλες της τις εκφάνσεις.
Τίτλος βιβλίου:Ο σιδερένιος δρόμος
Εκδότης:Πικραμένος Γιάννης
Συντελεστές βιβλίου:Μαγκουρίλου, Λιλή (Συγγραφέας)
ISBN:9789606628382
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2011
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες