Της Κυριακής τα είδωλα

Εκδότης:
Τόπος
Έτος:
2011
ISBN:
9789606863998
Σελίδες:
310
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Της Κυριακής τα είδωλα
Τιμή εκδότη:€16,40
Η τιμή μας: €14,76
στο καλάθι
Της Κυριακής τα είδωλα
Από τα στενά σοκάκια του Παγκρατίου, εκεί που μάταια προσπαθούσε με την παιδική του παρέα να μιμηθεί τις κινήσεις και τις ενέργειες που έκαναν οι ποδοσφαιρικοί ήρωες της εποχής, βρέθηκε στα μεγαλύτερα γήπεδα του πλανήτη. Σε κάποιες καλές μοίρες οφείλει, τριάντα χρόνια τώρα, την παρουσία του, ως δημοσιογράφος, σε μερικές από τις κορυφαίες στιγμές του σπορ που αποτελεί για τον ίδιο αλλά και για δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη "το καλύτερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή".

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, στο βιβλίο "Της Κυριακής τα είδωλα" επιχειρεί μία βουτιά στον ωκεανό των αναμνήσεων για πρόσωπα και ομάδες που ξεχώρισαν στον τόπο μας καθώς και για γεγονότα όπως τα έζησε από πολύ κοντά ως αυτόπτης μάρτυρας των μικρών στιγμών που συνθέτουν τα μεγάλα γεγονότα.

Δεν περιορίζεται μόνο στους μεγάλους συλλόγους και τους πρωταγωνιστές τους, αλλά δίνει έμφαση και σε ιστορίες που δεν βρίσκουν εύκολα χώρο στα πρωτοσέλιδα, ωστόσο είχαν σημαντική συμβολή στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου στην χώρα μας.

Η περιήγηση αυτή, σε πρόσωπα και γεγονότα του παρελθόντος δεν γίνεται επιφανειακά, ούτε λειτουργεί ως υποκατάστατο οπτιμισμού ή ως απαραίτητες ανάσες νοσταλγίας στους σημερινούς δύσκολους καιρούς. Ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει πρέπει, σύμφωνα με τον συγγραφέα, να γίνει σύμμαχος κάθε προσπάθειας για να προσεγγίσουμε σφαιρικά το παρελθόν, το οποίο αφήνει πάντα τα ίχνη του στο αύριο.

"Της Κυριακής τα είδωλα" όπως και το προηγούμενο βιβλίο του, "Παιχνίδι χωρίς όρια", υπηρετούν την πεποίθηση του Χρήστου Σωτηρακόπουλου ότι "η καταγραφή και συντήρηση της μνήμης του παιχνιδιού είναι υποχρέωση...".
Τίτλος βιβλίου:Της Κυριακής τα είδωλα
Εκδότης:Τόπος
Συντελεστές βιβλίου:Σωτηρακόπουλος, Χρήστος (Συγγραφέας)
ISBN:9789606863998
Σειρά εκδότη:Ballpen
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2011
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες