Χορεύοντας με τις Μούσες

Προσωπικότητες στην ομαδική ψυχοθεραπεία
Εκδότης:
Σαββάλας
Έτος:
2011
ISBN:
9789604931538
Σελίδες:
335
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χορεύοντας με τις Μούσες
Τιμή εκδότη:€12,70
Η τιμή μας: €11,43
στο καλάθι
Χορεύοντας με τις Μούσες
Οι κανόνες συμπεριφοράς που λειτουργούν στη διατήρηση και την ενίσχυση των διαπροσωπικών μας σχέσεων είναι αναπόφευκτοι και σημαντικοί. Η αναγνώριση των συναισθημάτων και των αναγκών όχι μόνο του εαυτού μας αλλά και των άλλων κατευθύνει τη συμπεριφορά μας στη δημιουργία στενής και οικείας σχέσης, στην οποία δεν απουσιάζει το συναίσθημα της εμπιστοσύνης. Η αγάπη που θέλουμε να λαμβάνουμε αλλά και να δίνουμε, μια πολύ σημαντική ανάγκη της ανθρώπινης ύπαρξης, παρέχει ασφάλεια, ενδυνάμωση και υποστήριξη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Οι εναλλαγές συμπεριφοράς που χρειάζεται να υπάρχουν στη διαχείριση των καταστάσεων είναι απαραίτητες και αναγκαίες. Στις διαταραχές της προσωπικότητας η απουσία αυτών των στοιχείων δεν προβληματίζει το άτομο, κάνοντας αυτόν που πάσχει από τη διαταραχή να μην το αναγνωρίζει και να θεωρεί τη συμπεριφορά του φυσιολογική. Την ευθύνη στα προβλήματα που δημιουργούνται στον επαγγελματικό, κοινωνικό και διαπροσωπικό τομέα τη φέρουν πάντα οι άλλοι, χωρίς να υπάρχει η συνειδητοποίηση της προσωπικής ευθύνης.

Τα πιστεύω και οι πεποιθήσεις της Ερατώς (σχιζοειδής), της Ουρανίας (μεταιχμιακή), της Μελπομένης (ναρκισσιστική), της Θάλειας (δραματική), της Κλειώς (αποφευκτική), της Πολύμνιας (εξαρτώμενη), της Ευτέρπης (ψυχαναγκαστική), της Τερψιχόρης (παθητική-επιθετική) και της Καλλιόπης (καταθλιπτική) έχουν πολλά κοινά στοιχεία, όπως και η συμπεριφορά τους.

Στόχος αυτού του βιβλίου με τα ποικίλα παραδείγματα είναι να βοηθήσει τον αναγνώστη στην αναγνώριση της διαταραχής, στην κατανόηση της αιτιολογίας και της συμπεριφοράς, στην αντιμετώπιση και στην προώθηση ψυχοθεραπείας. Η απλοποίηση των επιστημονικών όρων και η χρησιμοποίηση απλής και κατανοητής γλώσσας δεν δυσκολεύουν, αλλά διαφωτίζουν τον αναγνώστη.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όσους θέλουν και τολμούν να γνωρίσουν όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους.
Τίτλος βιβλίου:Χορεύοντας με τις Μούσες
Υπότιτλος βιβλίου:Προσωπικότητες στην ομαδική ψυχοθεραπεία
Εκδότης:Σαββάλας
Συντελεστές βιβλίου:Κακογιάννη, Νίτσα (Συγγραφέας)
ISBN:9789604931538
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2011
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες