Μισοψημένο

Εκδότης:
Νάρκισσος
Έτος:
2011
ISBN:
9789608239555
Σελίδες:
356
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μισοψημένο
Τιμή εκδότη:€18,71
Η τιμή μας: €16,84
στο καλάθι
Μισοψημένο
Με το Κουζίνα Εμπιστευτικό μας προειδοποίησε για τις εκπλήξεις και τους κινδύνους που καραδοκούν όταν τρώμε έξω, από το φρέσκο ψάρι της Δευτέρας μέχρι τη συμπαιγνία για το καλαθάκι του ψωμιού. Από τότε άλλαξε πολύ η νοοτροπία των σεφ και των μαγείρων, ο κλάδος της εστίασης, και βέβαια ο ίδιος ο Μπουρνταίν.

Το Μισοψημένο εξερευνά τις αλλαγές αυτές ανατρέχοντας στις παλιές κακές ημέρες του συγγραφέα και επιστρέφοντας στο παρόν. Καταγράφοντας το ασυνήθιστο και αναπάντεχο ταξίδι του, από άσημος μάγειρας σε κοσμογυρισμένο επαγγελματία συνδαιτυμόνα και συμπότη, μέχρι και πατέρα, ο Μπουρνταίν δεν χαρίζεται σε κανέναν. Αναλύει σχολαστικά τις εμπειρίες του, σταματά καθ' οδόν για μια σειρά εξομολογήσεις, αψιμαχίες, έρευνες, και ανακρίσεις ορισμένων από τα πιο αμφιλεγόμενα ονόματα του χώρου της μαγειρικής.

Με αφετηρία μια μυστική και άκρως παράνομη μεταμεσονύκτια συνάθροιση διάσημων σεφ την οποία παραλληλίζει με μαφιόζικη συνάντηση κορυφής, ο Μπουρνταίν, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, σηκώνει την αυλαία και χωρίς αναστολές και μισόλογα αποκαλύπτει τη σύγχρονη επανάσταση στη γαστρονομική σκηνή. Μπαίνει κατευθείαν στο ψητό, και βάζει στόχο ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο των ερασιτεχνών εραστών της γεύσης [foodie], όπως ο Ντέιβιντ Τσανγκ, ο νεαρός σταρ των σεφ που άλλαξε ριζικά το τοπίο της εκλεκτής εστίασης· η επιβλητική Αλις Γουότερς, την οποία αντιμετωπίζει με ανελέητη ειλικρίνεια· οι νικητές και ηττημένοι του Top Chef και πλήθος άλλοι.

Πάντοτε επανέρχεται στο αιώνιο ερώτημα "Γιατί να μαγειρεύουμε;" Ή στο πιο δύσκολο "Γιατί να μαγειρεύουμε καλά;" Το "Μισοψημένο" είναι απλώς το σαγηνευτικά αστείο και σκανδαλωδώς ευφρόσυνο ταξίδι προς αυτές τις απαντήσεις, που αναμφίβολα θα απολαύσουν εξίσου οι αδαείς αλλά και οι πολύπειροι, γευσιγνώστες και εκλεπτυσμένοι ουρανίσκοι.
Τίτλος βιβλίου:Μισοψημένο
Τίτλος πρωτότυπου:Medium Raw
Εκδότης:Νάρκισσος
Συντελεστές βιβλίου:Bourdain, Anthony, 1956-2018 (Συγγραφέας)
Φιλιππάκης, Κώστας (Μεταφραστής)
ISBN:9789608239555
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2011
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Διατροφή, Διαιτητική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες