Μαύρη Βίβλος της ελληνικής οικονομίας

Εκδότης:
Οξύ
Έτος:
2011
ISBN:
9789604363667
Σελίδες:
134
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μαύρη Βίβλος της ελληνικής οικονομίας
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Μαύρη Βίβλος της ελληνικής οικονομίας
Αν θέλει κανείς να έχει μια σαφή και εμπεριστατωμένη εικόνα για την οικονομία της Ελλάδας και ιδιαίτερα για τις προοπτικές της, θα πρέπει πρώτα απ' όλα να κάνει ένα βήμα έξω από την οικονομία με τη στενή έννοια του όρου. Θα πρέπει με άλλα λόγια να εξετάσει όλους εκείνους τους παράγοντες που καθορίζουν τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και προσδιορίζουν αν μια χώρα είναι έτοιμη να παίξει δυναμικό ρόλο στη σημερινή παγκοσμιότητα. Ένα δεύτερο πράγμα που θα πρέπει να κάνει κανείς, είναι να εξετάσει αυτούς τους παράγοντες σε συγκριτικά πλαίσια.

Αυτά είναι λοιπόν τα δύο στοιχεία που προσπαθεί να "παντρέψει" η "Μαύρη Βίβλος της ελληνικής οικονομίας": αφενός μια ποσοστικοποιημένη παρουσίαση της κατάστασης των εξωοικονομικών παραγόντων που καθορίζουν την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα, και αφετέρου μια συγκριτική παρουσίαση αυτών των δεδομένων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το συμπέρασμα που προκύπτει, είναι ότι μάλλον κάνουμε λάθος όταν προσπαθούμε να εξηγήσουμε την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας μέσα από ευρωπαϊκά πλαίσια και άξονες. Είναι τέτοια η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε, τουλάχιστον από οικονομικής άποψης, το ότι η Ελλάδα θεωρείται ευρωπαϊκό κράτος οφείλεται σε ένα "γεωγραφικό ατύχημα".

Τίτλος βιβλίου:Μαύρη Βίβλος της ελληνικής οικονομίας
Εκδότης:Οξύ
Συντελεστές βιβλίου:Μίχας, Τάκης (Συγγραφέας)
ISBN:9789604363667
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2011
Σημείωση:Πρόλογος: Νίκος Δήμου.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες