Ημεροδρόμιο Χριστουγέννων

Εκδότης:
Ακρίτας
Έτος:
2011
ISBN:
9789603284284
Σελίδες:
208
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ημεροδρόμιο Χριστουγέννων
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ημεροδρόμιο Χριστουγέννων
Στα μέρη του πλανήτη που ζούμε, έχει καθιερωθεί, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, οι άνθρωποι να διεκδικούν ένα διάλειμμα ευφορίας, χωρίς πια να γνωρίζουν το γιατί. Ανταλλάσσουν χαιρετισμούς και φιλοφρονήσεις για "χρόνια πολλά", και "καλά Χριστούγεννα", χωρίς αναφορά στην αιτία, όλο και πιο συχνά αλλοιώνοντάς την... Βέβαια, η επέτειος παραμένει: Κάθε χρόνο γεννιέται ο Χριστός - έτσι έχει οριστεί στο παγκόσμιο εορτολόγιο. Για τους περισσότερους, η γιορτή είναι ετήσια, κι όπως κάθε γιορτή, αποτελεί καθιερωμένη συνήθεια και μέτρο της ζωής, που εξαντλείται: Έτσι εξηγείται, γιατί πολλοί βλέπουν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ως ενοχλητική ματαιοπονία και παρένθεση θλίψεως - και σβήνουν τον καημό τους στο ξεφάντωμα.

Στο "Ημεροδρόμιο Χριστουγέννων", οι Εκδόσεις Ακρίτας και η επιμελήτρια Πολυξένη Τσαλίκη-Κιοσόγλου προσφέρουν στους αναγνώστες μια μικρή συλλογή επίκαιρων κειμένων για όλες τις ημέρες της Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων και του Δωδεκαημέρου. Ευκαιρία να αυξηθεί η ελπίδα και η προσμονή του Κυρίου, ευκαιρία να προφέρουμε το κάλεσμά μας προς Αυτόν με τρόπο όλο και λιγότερο ατελή: "’Ερχου, Κύριε Ιησού!"

Τα κείμενα προέρχονται από έργα των Πατέρων της Εκκλησίας αλλά και πολλών άλλων συγγραφέων: ανάμεσά τους ο Αλέξανδρος Σμέμαν, ο π. Λεβ Ζιλέ, η Περλ Μπακ, ο Κώστας Βάρναλης, ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Φώτης Κόντογλου· πηγές πολύτιμου υλικού υπήρξαν και πολλές ιστοσελίδες από το Διαδίκτυο.
Τίτλος βιβλίου:Ημεροδρόμιο Χριστουγέννων
Εκδότης:Ακρίτας
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Τσαλίκη - Κιοσόγλου, Πολυξένη (Επιμελητής)
ISBN:9789603284284
Σειρά εκδότη:Ορθόδοξη Μαρτυρία
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες