Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον

Εκδότης:
Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών
Έτος:
2010
ISBN:
9789606759529
Σελίδες:
224
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον
Το μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΕΠΠ) ανήκει στα μαθήματα του κύκλου Πληροφορικής και Υπηρεσιών της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης του Γενικού Λυκείου. Διδάσκεται από το σχολικό έτος 1999-2000 στη Γ΄ και στη Δ΄ τάξη ημερησίων και εσπερινών λυκείων και εξετάζεται σε πανελλαδικό επίπεδο. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα που διδάσκουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς σχετίζεται τόσο με την εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όσο και με τη γνωστική τους ανάπτυξη.

Στην έκδοση αυτή, περιλαμβάνονται εννέα (9) εργασίες εκπαιδευτικών και ερευνητών που αναλύουν με θεωρητικό και πρακτικό τρόπο το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του μαθήματος ΑΕΠΠ. Τα άρθρα κατηγοριοποιούνται στις ακόλουθες τέσσερις ενότητες: α) αποτελέσματα ερευνών και μελετών, β) εκπαιδευτικά λογισμικά και εκπαιδευτικά περιβάλλοντα προγραμματισμού, γ) διδακτικό πακέτο και δ) το μέλλον του μαθήματος ΑΕΠΠ και στόχο έχουν τη βελτίωση του μαθήματος, την κοινή αντιμετώπιση διαφόρων ζητημάτων και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για μελλοντικές συζητήσεις.

Η συλλογή, επιμέλεια και διάρθρωση αυτού του τόμου, έγινε με γνώμονα α) την πρακτική αξιοποίηση των εργασιών από μάχιμους εκπαιδευτικούς που είτε κάνουν τα πρώτα βήματά τους στη διδασκαλία του μαθήματος, είτε έχουν σημαντική εμπειρία, αλλά θέλουν να εντοπίσουν μικρές λεπτομέρειες που θα βελτιώσουν περαιτέρω τη διδασκαλία τους, β) τη χρήση του από άλλους ερευνητές και γ) τη διδακτική χρήση του σε μαθήματα αλγοριθμικής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Τίτλος βιβλίου:Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον
Εκδότης:Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών
Συντελεστές βιβλίου:Δουκάκης, Σπύρος Γ. (Επιμελητής)
ISBN:9789606759529
Στοιχεία έκδοσης: 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Πληροφορική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες