Υπηρεσίες υγείας

Συστήματα υγείας: Σχεδιασμός - οργάνωση - αξιολόγηση: Ποιότητα: Διοίκηση: Οικονομικά: Ασφάλιση υγείας: Νέες τεχνολογίες: Υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα
Εκδότης:
Οδυσσέας
Έτος:
2008
ISBN:
9789602105290
Σελίδες:
644
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Υπηρεσίες υγείας
Τιμή εκδότη:€47,70
Η τιμή μας: €42,93
στο καλάθι
Υπηρεσίες υγείας
Οι υπηρεσίες υγείας αντιμετωπίζουν διεθνώς σημαντικές προκλήσεις. Η γήρανση του πληθυσμού, η επικράτηση των χρόνιων νοσημάτων, η νέα ακριβή ιατρική τεχνολογία, αλλά και οι απαιτήσεις των πολιτών για άμεση, ανθρώπινη και αποτελεσματική περίθαλψη, επιβάλλουν τον αναποπροσανατολισμό και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών υγείας, προκειμένου να συγκρατηθούν οι αυξανόμενες δαπάνες υγείας και να ικανοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κριτήρια ισότητας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας.

Στην Ελλάδα, το σύστημα υγείας, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, συνεχίζει να παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα ανεπάρκειας, ανισοκατανομής και ανισότητας. Το γεγονός αυτό καθιστά αναγκαία τη λήψη μέτρων, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση, σύγχρονη διοίκηση και ισομερής ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης.

Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή σύγχρονων πολιτικών υγείας προϋποθέτουν την ύπαρξη ικανών και καταρτισμένων στελεχών, σε όλους τους τομείς διοίκησης και λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας. Αυτόν ακριβώς τον στόχο επιδιώκει να υπηρετήσει η έκδοση αυτού του βιβλίου.
Τίτλος βιβλίου:Υπηρεσίες υγείας
Υπότιτλος βιβλίου:Συστήματα υγείας: Σχεδιασμός - οργάνωση - αξιολόγηση: Ποιότητα: Διοίκηση: Οικονομικά: Ασφάλιση υγείας: Νέες τεχνολογίες: Υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα
Εκδότης:Οδυσσέας
Συντελεστές βιβλίου:Τούντας Γιάννης (Συγγραφέας)
ISBN:9789602105290
Σειρά εκδότη:Νέα Υγεία
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2008
Σημείωση:Πρόλογος: Κώστας Στεφανής.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Κοινωνική Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες