Το μνημόνιο της χρεοκοπίας και ο άλλος δρόμος

"Πειραματόζωον η Ελλάς"
Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2011
ISBN:
9789601424200
Σελίδες:
605
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το μνημόνιο της χρεοκοπίας και ο άλλος δρόμος
Τιμή εκδότη:€17,92
Η τιμή μας: €16,13
στο καλάθι
Το μνημόνιο της χρεοκοπίας και ο άλλος δρόμος
Δε χρειάστηκε να περάσει ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα για να αποκαλυφθούν τα σχέδια των δανειστών της πατρίδας μας. Στόχος τους ευθύς εξαρχής ήταν η υπερχρέωση της χώρας και η εν συνεχεία καταλήστευση της δημόσιας περιουσίας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας μέσω του μηχανισμού ελεγχόμενης πτώχευσης που θα τεθεί σε ισχύ το 2013, εφόσον επικυρωθεί η σχετική αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας από τα είκοσι επτά μέλη της ΕΕ.

Έτσι, η γενική νεοφιλελεύθερη συνταγή της "Συναίνεσης της Ουάσινγκτον", που επί δεκαετίες εφαρμόζει το ΔΝΤ ανά την υφήλιο, επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί σε μια χώρα της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα αποτελεί πλέον το πειραματόζωο του ΔΝΤ και των κρατών της Ευρωζώνης προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την "κινεζοποίηση" των μισθών στην ΕΕ και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Με τη νεοαποικιακή Δανειακή Σύμβαση Ελλάδας-κρατών Ευρωζώνης η χώρα μας παραιτήθηκε από την ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κατάσχεση ακόμα και η Ακρόπολη, ενώ με τη σύμβαση του δεύτερου δανείου δήθεν διάσωσης της Ελλάδας οι δανειστές απαιτούν πλέον εμπράγματες ασφάλειες.

Και αφού με το μηχανισμό "διάσωσης" της Ελλάδας και το Μνημόνιο διασώθηκαν οι δανειστές της χώρας και χρεοκόπησε ο λαός μας, η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού, με τα οποία δρομολογείται το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ύψους 50 δισ. ευρώ, και η λήψη αντιλαϊκών μέτρων, ύψους 28 δισ. ευρώ τουλάχιστον. Παρά ταύτα, όμως, η πατρίδα μας με τις αποφάσεις των ηγετών της Ευρωζώνης στις 21 Ιουλίου 2011 δεν μπόρεσε να αποφύγει τη "ρετσινιά" της επιλεκτικής χρεοκοπίας.

Καθώς το Μνημόνιο έχει αποτύχει πλήρως να περιορίσει τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος, οι Γερμανοί μεθοδεύουν την πρόωρη ελεγχόμενη πτώχευση της χώρας μας, πριν δηλαδή από το 2013, προκειμένου να μετατραπεί σε προτεκτοράτο της τρόικας.
Τίτλος βιβλίου:Το μνημόνιο της χρεοκοπίας και ο άλλος δρόμος
Υπότιτλος βιβλίου:"Πειραματόζωον η Ελλάς"
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Μαριάς, Επαμεινώνδας Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789601424200
Σειρά εκδότη:Πολιτική
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες