Συνάντηση με το μυστήριο

Μια σύγχρονη ανάγνωση της ορθοδοξίας
Εκδότης:
Ακρίτας
Έτος:
2011
ISBN:
9789603284239
Σελίδες:
359
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Συνάντηση με το μυστήριο
Τιμή εκδότη:€16,00
Η τιμή μας: €14,40
στο καλάθι
Συνάντηση με το μυστήριο
Αν υπάρχει κάτι στο οποίο όλοι οι Έλληνες συμφωνούμε είναι ότι ο νέος Ελληνισμός διέρχεται κρίση αξιών, βούλησης να ανασυνταχθεί να ελπίσει και να αναδημιουργήσει.

Ο χώρος της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν αποτελεί εξαίρεση, όταν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι η πλειονότητα των Νεοελλήνων αδιαφορεί ή παρακάμπτει την Εκκλησία, ενώ πολλοί από εκείνους που ισχυρίζονται ότι ανήκουν σ' αυτήν αρκούνται στο να την εκθειάζουν και
να μιλούν με εθνική υπερηφάνεια για την πορεία της, αντί να την βιώνουν.

Το μήνυμα των καιρών για τη σύγχρονη Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, θα τολμούσε να πει κανείς, είναι "επιστροφή στις κατακόμβες": Επιστροφή στη σιωπή, στην ταπείνωση και στην καθαρή καρδία, αρετές που μόνο αυτές είναι δυνατό να ελκύσουν την "αστραπή της θεότητος" εντός και γύρω μας!
Η σεμνή κατάθεση σ' αυτό το βιβλίο πίστεως και βίου του μαχητού αρχηγού της Ορθόδοξης Εκκλησίας -σαρκός εκ της εθνικής σαρκός μας- Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, συνδυασμένη με τη μακραίωνη πείρα της Εκκλησίας, έρχεται σε μία ώρα εύκαιρη και αναγκαία να αφυπνίσει το Ελληνικό κοινό, να τονώσει πνευματικά όσους έχουμε ανάγκη από τόνωση, να φέρει ελπίδα σε όσους έχουμε εξαντλήσει και τα τελευταία αποθέματά της...

Ο μοναχισμός ως επιλογή και κλήση, προσευχή και πνευματική ζωή, χριστιανισμός και οικολογία, συνείδηση και ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη, φτώχεια και παγκοσμιοποίηση, θρησκεία και κοινωνία, αδιαλλαξία και ρατσισμός είναι μερικά από τα θέματα που θίγονται στην σεμνή κατάθεση πίστεως και βίου του πρώτου της ορθοδοξίας.

"Ο άνθρωπος ζει όταν σχετίζεται με τον άλλον. Δεν ισχύει ότι 'σκέπτομαι, άρα υπάρχω', θεμέλιο του νεότερου δυτικού πολιτισμού, αλλά 'αγαπώ, άρα υπάρχω και σκέπτομαι' κλειδί για την έξοδο από τις κρίσεις μας και τη διάσωση του περιβάλλοντος, για τα οποία τόσο έχει μοχθήσει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης".
(Ο Αθηνών Ιερώνυμος)

"Είναι ένα θησαυροφυλάκιο υγιούς και φιλανθρώπου θεολογίας, που προέρχεται από μια εκ των πλέον αληθινά προβεβλημένων προσωπικοτήτων του Χριστιανικού κόσμου σήμερα".
(Καντέρμπουρυ, Αρχιεπίσκοπος Dr Rowan Williams)
Τίτλος βιβλίου:Συνάντηση με το μυστήριο
Υπότιτλος βιβλίου:Μια σύγχρονη ανάγνωση της ορθοδοξίας
Τίτλος πρωτότυπου:Εncountering the Mystery: Understanding Orthodox Christianity Today
Εκδότης:Ακρίτας
Συντελεστές βιβλίου:Βαρθολομαίος, Οικουμενικός Πατριάρχης (Συγγραφέας)
Τσαλίκη - Κιοσόγλου, Πολυξένη (Μεταφραστής)
ISBN:9789603284239
Σειρά εκδότη:Ορθόδοξη Μαρτυρία
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2011
Σημείωση:Θεολογικό επίμετρο: Επίσκοπος Διοκλείας Κάλλιστος Ware. Βιογραφικό σημείωμα: Πρωτοπρ. Ιωάννης Χρυσαυγής.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες