Το όνειρο του Οδυσσέα

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2011
ISBN:
9789605015466
Σελίδες:
333
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το όνειρο του Οδυσσέα
Τιμή εκδότη:€15,42
Η τιμή μας: €13,88
Το όνειρο του Οδυσσέα
Ο δημοσιογράφος Οδυσσέας Πανταζής αναλαμβάνει να εξιχνιάσει τον φόνο του φίλου του Στέφανου, αντιπρύτανη του Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης. Ο Στέφανος Δενδρινός, σύμβολο της αντίστασης κατά της Χούντας, βρίσκεται μπλεγμένος στη δίνη ενός σκανδάλου: ο ανακριτής τον καλεί για κατάθεση, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης κονδυλίων του πανεπιστήμιου που προορίζονταν για την έρευνα. Ήταν δυνατόν να καταλήξει ξανά στη φυλακή;

Η ηθική χρεοκοπία της γενιάς της μεταπολίτευσης, που διαλύθηκε σε μια μπελ-επόκ της κατανάλωσης, η Ελλάδα της παρακμής και της διαφθοράς, αποτελεί τον κύριο θεματικό άξονα του βιβλίου. Μια απόπειρα βιογραφίας του Στέφανου και της χαμένης γενιάς του, που νικήθηκε από τη ζωή. Άντεξε τον φάλαγγα και τον βούρδουλα, αλλά λύγισε στο βελούδινο χέρι.

Ταυτόχρονα, οι ποικίλες εκδοχές της έννοιας της πατρίδας, η διαμάχη Ανατολής-Δύσης που διατρέχει την ελληνική φυσιογνωμία, η φρίκη της βίας στην Ιστορία του 20ού αιώνα, είναι μερικά από τα προβλήματα που φωτίζει το μυθιστόρημα. Στο βάθος αντηχούν αναφορές σε επεισόδια της ομηρικής "Οδύσσειας" και του "Οδυσσέα" του Τζόις από τον οποίο το "Όνειρο του Οδυσσέα" δανείζεται την πρώτη γραμμή.
Τίτλος βιβλίου:Το όνειρο του Οδυσσέα
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Καραγιάννης Μάκης (Συγγραφέας)
Μπούρα, Ελένη (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789605015466
Σειρά εκδότη:Ελληνική Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2011
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες