Φυσική Α΄ γενικού λυκείου (τ.1)

Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2011
ISBN:
9789601635453
Σελίδες:
516
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Φυσική Α΄ γενικού λυκείου
Τιμή εκδότη:€19,81
Η τιμή μας: €17,83
στο καλάθι
Φυσική Α΄ γενικού λυκείου (τ.1)
Συχνά αγοράζοντας ένα βιβλίο προσπαθείς να βρεις τον σωστό τρόπο που πρέπει να ακολουθήσεις για να το μελετήσεις, ώστε να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αλήθεια, πόσες φορές δεν προσπάθησες να βρεις σε ένα βιβλίο την ύλη που θα πρέπει να διαβάσεις; Και πόσες φορές δεν προσπάθησες να λύσεις ένα πρόβλημα, αλλά δεν τα κατάφερες;

Με αυτό το σκεπτικό προσπάθησα μέσα από το βοήθημα αυτό, που απευθύνεται στους μαθητές της Α΄ Λυκείου που διδάσκονται το μάθημα της Φυσικής, να σε βοηθήσω να αντιμετωπίσεις όλες τις δυσκολίες. Να κατανοήσεις δηλαδή πλήρως όλες τις νέες έννοιες που θα μάθεις στη Φυσική της Α΄ Λυκείου και να μπορείς να αντεπεξέλθεις στην αντιμετώπιση των ασκήσεων.

Για να σε διευκολύνω, σου προτείνω έναν τρόπο ώστε να μπορέσεις να μελετήσεις το βιβλίο καλύτερα και να μην αντιμετωπίσεις δυσκολίες.
1. Για να μην ψάχνεις τι ακριβώς πρέπει κάθε φορά να διαβάσεις, χώρισα την ύλη σε ενότητες ακολουθώντας τις παραγράφους του σχολικού σου βιβλίου. Στην αρχή κάθε ενότητας μπορείς να δεις συνοπτικά τις έννοιες που θα μάθεις.

2. Μελέτησε προσεκτικά τη θεωρία της ενότητας που δίνεται με τη μορφή ερωτήσεων. Μέσα από πολλά παραδείγματα και από κατάλληλα σχήματα προσπάθησα να απλοποιήσω τις έννοιες της Φυσικής, για να μπορέσεις να την κατανοήσεις πλήρως.

3. Αφού είσαι σίγουρος ότι κατάλαβες τη θεωρία, προχώρησε στη μελέτη των λυμένων εφαρμογών.
Στην αρχή κάθε εφαρμογής θα βρεις τον σκοπό για τον οποίο εξετάζεται. Αμέσως μετά την εκφώνηση ακολουθούν μεθοδολογίες, σχόλια και παρατηρήσεις, για να μπορέσεις να δεις τα δύσκολα σημεία της άσκησης, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται παρόμοια προβλήματα.
Προσπάθησε διαβάζοντας την εκφώνηση της άσκησης να τη λύσεις. Χρησιμοποίησε τα σχόλια που θα σε διευκολύνουν. Αν δεν τα καταφέρεις, δες την αναλυτική απάντηση που ακολουθεί.

4. Τώρα είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις τις ερωτήσεις εξάσκησης. Οι ερωτήσεις αυτές δεν απαιτούν απλώς να γνωρίζεις τη θεωρία, αλλά και να την έχεις καταλάβει πλήρως. Επιπλέον, είναι χωρισμένες σε δύο ομάδες:
- Στην Α΄ ομάδα περιλαμβάνονται ερωτήσεις σωστού-λάθους, πολλαπλής επιλογής, αντιστοίχισης ή συμπλήρωσης κενών.
- Στη Β΄ ομάδα περιλαμβάνονται ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, στις οποίες όμως κάθε απάντηση που πρέπει να δίνεις χρειάζεται δικαιολόγηση.

5. Δοκίμασε τώρα να εξασκηθείς λύνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες ασκήσεις από την κατηγορία των ασκήσεων προς λύση. Πολλές από αυτές απαιτούν παρόμοιο τρόπο επίλυσης με ασκήσεις που υπάρχουν στις λυμένες εφαρμογές. Προσπάθησε να τις αντιμετωπίσεις.

6. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχουν επαναληπτικά διαγωνίσματα που αφορούν την ύλη του κεφαλαίου που διδάχτηκες. Εξασκήσου λύνοντας τα στον χρόνο που σου ζητείται.

Στο τέλος του βιβλίου θα βρεις:
Απαντήσεις, υποδείξεις και λύσεις για όλες τις ερωτήσεις εξάσκησης και όλες τις ασκήσεις προς λύση του βοηθήματος.

Το βιβλίο συνοδεύεται από ένθετο που περιλαμβάνει: Τις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και ασκήσεις του σχολικού σου βιβλίου. [...]

(από τον οδηγό μελέτης του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Φυσική Α΄ γενικού λυκείου
Περιέχει:Ένθετο με τις απαντήσεις των ερωτήσεων-ασκήσεων-προβλημάτων του σχολικου βιβλίου.
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Πρωτοπαπάς, Νεκτάριος (Συγγραφέας)
ISBN:9789601635453
Σειρά εκδότη:Βιβλία για την Εκπαίδευση
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2011
Τόμος:1
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες