Μελέται Β΄

Νομοκανονικά, ιστορικοκανονικά και άλλα
Εκδότης:
Πατριαρχικόν Ίδρυμα Πατερικών Μελετών
Έτος:
2011
Σελίδες:
468
Εξώφυλλο:
Πανόδετο
Μελέται Β΄
Τιμή εκδότη:€47,70
Η τιμή μας: €42,93
Μελέται Β΄
Ο τόμος αυτός "Μελέται Β΄" του υπογραφόμενου περιέχει, ως ο υπότιτλος δηλοί, μελέτας, άρθρα, ανακοινώσεις εις διεθνή συνέδρια και γνωμοδοτήσεις κυρίως κατά την επικαιρότητα, όταν εγράφησαν ή προεκλήθησαν να γράφουν, περιέχουν δε κανονικάς θέσεις εις βασικά θέματα Κανονικού Δικαίου. Είναι άρθρα διασκορπισμένα εις διαφόρους εκδόσεις και περιοδικά και συνεπώς δυσπρόσιτα. Συμπεριλαμβάνονται εις τον τόμον αυτόν διά να είναι προσιτά εις τους ενδιαφερομένους.

Μερικά εξ αυτών εγράφησαν πρωτοτύπως εις την ελληνικήν γλώσσαν ή εις την αγγλικήν. Μετεφράσθησαν εις την αγγλικήν ή έλληνικήν αντιστοίχως, όχι όλα, διά να είναι ευρύτερον αναγνώσιμα εις τους κατόχους μόνον μιας των γλωσσών αυτών. Δύο γνωματεύσεις δημοσιεύονται εις γερμανικήν μετάφρασιν εκ του ελληνικού πρωτοτύπου κειμένου, το οποίον εδημοσιεύθη εις τον τόμον "Μελέται Α΄".

Εις μερικά έξ αυτών διατυπώνονται αι ίδιαι γενικαί ιστορικοκανονικαί θέσεις εις την εισαγωγήν ειδικών θεμάτων, διά να είναι τα ειδικά αυτά θέματα κατανοητά εις τα πλαίσια γενικών κανονικών αρχών, ως π.χ. εις τα θέματα της "αυτοκεφαλίας" της Εκκλησίας του Μαυροβουνίου και της Ουκρανίας, ή εις τα άρθρα τα αναφερόμενα εις τας επαρχίας των λεγομένων Νέων Χωρών. Εις εν εκ των άρθρων των αναφερομένων εις τας επαρχίας των Νέων Χωρών το ειδικόν θέμα είναι η μνημόνευσις του Πρώτου, εις δε το άλλο η ανάθεσις "επιτροπικώς" και "εις τα επί μέρους" της διοικήσεως των επαρχιών αυτών εις την Ιεράν Σύνοδον των Αθηνών.

Τα πλείστα των άρθρων αυτών, ανακοινώσεων κλπ. δημοσιεύονται εις τον τόμον αυτόν άνευ αλλαγών, εκτός μερικών βελτιώσεων. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Μελέται Β΄
Υπότιτλος βιβλίου:Νομοκανονικά, ιστορικοκανονικά και άλλα
Εκδότης:Πατριαρχικόν Ίδρυμα Πατερικών Μελετών
Συντελεστές βιβλίου:Παντελεήμων Ροδόπουλος, Μητροπολίτης Τυρολόης και Σερεντίου (Συγγραφέας)
ISBN:
Σειρά εκδότη:Ανάλεκτα Βλατάδων
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2011
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες