Δικαιοπραξίες

Ερμηνεία, νομολογία, υποδείγματα
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2011
ISBN:
9789602728468
Σελίδες:
448
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Δικαιοπραξίες
Τιμή εκδότη:€53,00
Η τιμή μας: €47,70
στο καλάθι
Δικαιοπραξίες
Αντικείμενο του βιβλίου των δικαιοπραξιών αποτελεί η ενδελεχής θεωρητική και νομολογιακή προσέγγιση του πέμπτου κεφαλαίου του Αστικού Κώδικα (άρθρα 127-200). Η διάταξη της ύλης είναι πρωτότυπη, καθώς πέραν της γενικής εισαγωγής, σε καθένα από τα 14 κεφάλαια αντιμετωπίζεται κάθε νομικό θέμα ως θεματική ενότητα, με ανάλυση των αντίστοιχων άρθρων για τις δικαιοπραξίες. Η ταξινόμηση αυτή κρίθηκε ως ιδιαίτερη χρήσιμη για τον μελετητή του δικαίου.

Ο συγγραφέας αναλύει την έννοια, τα στοιχεία και τις διακρίσεις των δικαιοπραξιών, θέματα δικαιοπρακτικής ικανότητας και ανικανότητας, εικονικής βούλησης, ελαττωμάτων βουλήσεως, τύπου δικαιοπραξίας, προσυμφώνου, ακυρότητας, σύναψης συμβάσεων, ευθύνης από διαπραγματεύσεις κ.ά.

Το έργο "Δικαιοπραξίες" συμπληρώνεται με υποδείγματα δικογράφων, τα οποία καλύπτουν όλη την περιπτωσιολογία των παραπάνω άρθρων.

Στο τέλος του έργου "Δικαιοπραξίες" παρατίθενται αναλυτικά αλφαβητικά ευρετήρια, τα οποία επικουρούν τον αναγνώστη, προσφέροντάς του άμεση πρόσβαση στο θέμα που τον ενδιαφέρει.
Τίτλος βιβλίου:Δικαιοπραξίες
Υπότιτλος βιβλίου:Ερμηνεία, νομολογία, υποδείγματα
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Τριάντος, Νικόλαος (Συγγραφέας)
Τσούμας, Βασίλειος Ι. (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789602728468
Σειρά εκδότη:Η Δικηγορία στην Πράξη
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες