Οι άγιοι του Άγιου Όρους

Εκδότης:
Μυγδονία
Έτος:
2008
ISBN:
9789607666727
Σελίδες:
825
Εξώφυλλο:
Πανόδετο
Οι άγιοι του Άγιου Όρους
Τιμή εκδότη:€53,00
Η τιμή μας: €50,36
Οι άγιοι του Άγιου Όρους
Πρόκειται για πολύμοχθη εργασία είκοσι ετών και πλέον με πρωτότυπη έρευνα στα αρχεία και τις βιβλιοθήκες του Αγίου Όρους περί των 450 περίπου γνωστών Αγιορειτών αγίων οι οποίοι αποτελούν την κατ εξοχήν ιστορία του ιερού τόπου και διά των οποίων ο Άθωνας ονομάσθηκε Άγιον Όρος.
Περιλαμβάνει εκτενή εισαγωγή περί των συνθηκών, των τρόπων και των κατορθωμάτων των αγίων. Περί των κτιτορικών, συγγραφικών, ιεραποστολικών και πολιτισμικών έργων τους, στην Ελλάδα τα Βαλκάνια και τη Ρωσία, με άγνωστα και ανέκδοτα στοιχεία. Η όλη εργασία του αποτελεί μεγάλο άθλο σε δύσκολα έτη, ενίσχυση του φρονήματος των υποδούλων και προσφορά σημαντικού μεγέθους. Η ίδρυση μονών, καλλιτεχικών εργαστηρίων, μεταφραστικών κέντρων, ναών και σχολών αποτελούν τεκμήρια περίτρανα της παρουσίας και της δημιουργικότητός τους.

Πλούσια βιβλιογραφία, εικονογράφηση, σημειώσεις και πίνακες συμπληρώνουν μία έκδοση 832 σελίδων περίπου, που είναι απαραίτητη συμβολή στην πνευματική ιστορία του Αγίου Όρους. Σήμερα που το Άγιον Όρος μιλά στις καρδιές πολλών ανθρώπων, που η Μακεδονία διέρχεται γνωστά προβλήματα, που η Θεσσαλονίκη αποτελεί πρωτεύουσα των Βαλκανίων και ο σύγχρονος άνθρωπος αναζητά στηρίγματα φωτεινά ή παρούσα έκδοση αποτελεί πολύτιμη συνδρομή και σημαντική παρουσία.
Τίτλος βιβλίου:Οι άγιοι του Άγιου Όρους
Εκδότης:Μυγδονία
Συντελεστές βιβλίου:Μωυσής, Αγιορείτης Μοναχός (Συγγραφέας)
ISBN:9789607666727
Στοιχεία έκδοσης:Αύγουστος 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες