Πως γράφεται μια επιστημονική εργασία

Πρακτικός οδηγός: Συγγραφή επιστημονικής εργασίας και βιβλιογραφική έρευνα
Εκδότης:
Διόνικος
Έτος:
2010
ISBN:
9789606619502
Σελίδες:
160
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πως γράφεται μια επιστημονική εργασία
Τιμή εκδότη:€15,90
Η τιμή μας: €14,31
στο καλάθι
Πως γράφεται μια επιστημονική εργασία
Η συγγραφή µιας επιστηµονικής εργασίας ή ενός επιστηµονικού κειµένου ακολουθεί ορισµένους κανόνες. Η επιστηµονική έρευνα προηγείται και η συγγραφή αποτελεί το τελευταίο στάδιό της. Ο ερευνητής-συγγραφέας καλείται να παρουσιάσει τα αποτελέσµατα της δουλειάς του γράφοντας ένα κείμενο. Ο τρόπος παρουσίασης των αποτελεσµάτων δεν συµπίπτει µε τον τρόπο έρευνας. Ο δεύτερος υπακούει στις καθιερωµένες επιστηµονικές µεθόδους. Ο πρώτος υπακούει στην ανάγκη κατανόησης του κειμένου και από την επιστηµονική κοινότητα.

Ο αυθόρµητος φόβος για τη συγγραφή είναι σύνηθες φαινόμενο στους φοιτητές και σπουδαστές. Από που να αρχίσω; Με ποια σειρά θα διατάξω την θεωρία, την εξήγηση της µεθόδου, τα ευρήµατα, την βιβλιογραφία κ.λπ.; Πώς θα τελειώσω; Είναι τα ερωτήματα που θέτουν όταν αρχίζουν. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία δεν πρέπει να φοβίζει, διότι μαθαίνεται και διδάσκεται. Το κενό αυτό στην τριτοβάθµια εκπαίδευση έρχεται να καλύψει το παρόν βιβλίο ως ένα κατανοητό εισαγωγικό εγχειρίδιο.

Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές (προπτυχιακούς-μεταπτυχιακούς), που δεν έχουν εκπονήσει στο παρελθόν επιστηµονική εργασία ή όσους έχουν μικρή σχετική εµπειρία. Η δοµή του είναι αυτή, ενός καθαρά πρακτικού οδηγού, ώστε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε χρηστικά θέµατα, που ανακύπτουν σε κάθε στάδιο εκπόνησης µιας επιστηµονικής εργασίας. Κάθε στάδιο παρουσιάζεται διεξοδικά, προκειµένου να ελαχιστοποιηθούν οι δυσκολίες συγγραφής µιας αξιοπρεπούς εργασίας και να µεγιστοποιηθεί το τελικό αποτέλεσµα.

Ειδικά θέµατα που αναλύονται στο βιβλίο είναι τα είδη των εργασιών και η κατάλληλη επιλογή θέµατος εργασίας, το πλάνο εργασίας και ο σχεδιασµός του, η εύρεση κατάλληλων πληροφοριών και ο σωστός τρόπος αξιοποίησής τους, η δοµή µιας εργασίας (παρουσιάζεται ο τρόπος µε τον οποίο δηµιουργείται το κάθε µέρος της εργασίας το εξώφυλλο, τα περιεχόµενα, η εισαγωγή, το κυρίως µέρος, ο επίλογος-συµπεράσµατα κ.λπ.), οι βιβλιογραφικές παραποµπές του κειµένου, η λογοκλοπή και η αποφυγή της, σηµεία που πρέπει να ελεγχθούν µόλις τελειώσει η εργασία και πριν αυτή παραδοθεί για αξιολόγηση. Τέλος, δίδονται απαντήσεις στις πιο συνηθισµένες ερωτήσεις-προβλήµατα που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια εκπόνησης µιας εργασίας.
Τίτλος βιβλίου:Πως γράφεται μια επιστημονική εργασία
Υπότιτλος βιβλίου:Πρακτικός οδηγός: Συγγραφή επιστημονικής εργασίας και βιβλιογραφική έρευνα
Εκδότης:Διόνικος
Συντελεστές βιβλίου:Μπουρλιάσκος, Βασίλειος Γ. Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606619502
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2010
Σημείωση:Πρόλογος: Τσίγκανου Ιωάννα.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες