Θεραπευτική ρυθμική

Εφαρμογές στην εκπαίδευση παιδιών με και δίχως αναπηρία
Εκδότης:
Fagotto
Έτος:
2011
ISBN:
9789606685415
Σελίδες:
211
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Θεραπευτική ρυθμική
Τιμή εκδότη:€20,00
Η τιμή μας: €18,00
στο καλάθι
Θεραπευτική ρυθμική
Η θετική επίδραση της μουσικής στον ψυχισμό του ανθρώπου είναι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένη και είναι κοινώς αποδεκτό, πόσο μπορεί η μουσική να συμβάλλει στην αρμονία και στην εσωτερική ισορροπία. Αυτό ισχύει για τον κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του, καθώς η μουσική επιδρώντας ολιστικά, επιφέρει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα, χωρίς να ξεχωρίζει μεταξύ ανθρώπων με και δίχως αναπηρία.

Στην Ελλάδα, σχετικά με τη σπουδαιότητα της Θεραπευτικής Ρυθμικής και την εξέλιξη της με αφετηρία τη Ρυθμική Dalcroze, υπάρχει ελλιπής βιβλιογραφία. Μέσα από το βιβλίο αυτό, επιδιώκεται η παρουσίαση της μεθόδου και η ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζεται στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης παιδιών με και δίχως αναπηρία.

Η παρούσα προσπάθεια διαρθρώνεται σε δύο ενότητες, στο θεωρητικό πλαίσιο και στις πρακτικές προσεγγίσεις. Στην πρώτη ενότητα παρουσιάζονται οι αρχές και τα βασικά χαρακτηριστικά της θεραπευτικής Ρυθμικής και αναδεικνύονται έννοιες όπως ο ρυθμός, η μουσική, η κίνηση και ο λόγος.
Στη δεύτερη ενότητα δίνεται έμφαση στην πρακτική εφαρμογή της μεθόδου στην Ειδική Αγωγή και στο Νηπιαγωγείο και αναλύονται στόχοι και τομείς ασκήσεων. Σε ξεχωριστά κεφάλαια δίνονται προτάσεις για δραστηριότητες τόσο με παιδιά που παρουσιάζουν νοητική υστέρηση ή αυτισμό, όσο και σε πλαίσια συνεκπαίδευσης παιδιών με και δίχως αναπηρία.

Στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου παρουσιάζονται διάφορα μουσικά όργανα και προτείνονται ποικίλα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μάθημα.

Το βιβλίο απευθύνεται σε μουσικούς, μουσικοπαιδαγωγούς, μουσικοθεραπευτές, αλλά και σε όσους έχουν σχέση με τη θεραπεία ή την εκπαίδευση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με και δίχως αναπηρία. Επίσης απευθύνεται στους γονείς και στα παιδιά με αναπηρία ελπίζοντας να δώσει ερεθίσματα για δημιουργική απασχόληση.
Τίτλος βιβλίου:Θεραπευτική ρυθμική
Υπότιτλος βιβλίου:Εφαρμογές στην εκπαίδευση παιδιών με και δίχως αναπηρία
Εκδότης:Fagotto
Συντελεστές βιβλίου:Kessler - Κακουλίδη, Lucia (Συγγραφέας)
ISBN:9789606685415
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2011
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Εναλλακτικές Θεραπείες
Εκπαίδευση > Γενικά > Μαθησιακές Δυσκολίες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες