Ανάλυση - Ερμηνεία του Γενικού Λογιστικού Σχεδίου

Εκδότης:
Σάκκουλας Αντ. Ν.
Έτος:
2011
ISBN:
9789601524740
Σελίδες:
1546
Ανάλυση - Ερμηνεία του Γενικού Λογιστικού Σχεδίου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ανάλυση - Ερμηνεία του Γενικού Λογιστικού Σχεδίου
Η παρούσα 15η έκδοση διαφέρει ριζικά από τις προηγούμενες, γιατί τα έτη 2010 και 2011 (α΄ 4μηνο), για την αντιμετώπιση των δημιουργούμενων από τη δημοσιονομική κρίση σοβαρότατων προβλημάτων, έγιναν πάρα πολλές και εκτεταμένες τροποποιήσεις στη φορολογική νομοθεσία, οι οποίες ανατρέπουν όλους τους αντίστοιχους λογιστικούς χειρισμούς του παρόντος. Επιπροσθέτως, η ΕΕ με 15 νέους Κανονισμούς της υιοθέτησε διάφορες τροποποιήσεις για πλείστα ΔΛΠ/ΔΠΧΠ και Διερμηνείες τους. Όλα αυτά επέβαλλαν στον συγγραφέα να προβεί σε εξυπαρχής επεξεργασία του συνόλου της ύλης του παρόντος έργου.
Η επεξεργασία των ΔΛΠ/ΔΠΧΠ επικεντρώνεται κυρίως:
- αφενός στον εντοπισμό των κυριότερων διαφορών μεταξύ αυτών και των εφαρμοζόμενων στη χώρα μας Λογιστικών προτύπων που προέρχονται από τις Οδηγίες της ΕΕ και περιλαμβάνονται στον κωδ. Ν. 2190/1920 και το ΕΓΛΣ, καθώς και στην επισήμανση των σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν από την ανορθόδοξη επιβολή της υποχρεωτικής εφαρμογής των ΔΛΠ/ΔΠΧΠ, σε αντίθεση με τα εφαρμοζόμενα στις άλλες Χώρες της ΕΕ,
- αφετέρου στην υπόδειξη νέων λογαριασμών και των κανόνων λειτουργίας τους, που κατά τη γνώμη του συγγραφέα πρέπει να προστεθούν στους χρησιμοποιούμενους λογαριασμούς του ΕΓΛΣ (σε παράπλευρο μηχανογραφικό υποσύστημα) για την αντιμετώπιση των λογιστικών χειρισμών που προκύπτουν από την (υποχρεωτική ή προαιρετική) εφαρμογή των ΔΛΠ/ΔΠΧΠ.
Τίτλος βιβλίου:Ανάλυση - Ερμηνεία του Γενικού Λογιστικού Σχεδίου
Εκδότης:Σάκκουλας Αντ. Ν.
Συντελεστές βιβλίου:Γρηγοράκος, Θεόδωρος Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789601524740
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες