Η Ακρόπολη. Το Μουσείο της Ακρόπολης

Εκδότης:
Εκδοτική Αθηνών
Έτος:
2011
ISBN:
9789602134467
Σελίδες:
168
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η Ακρόπολη. Το Μουσείο της Ακρόπολης
Τιμή εκδότη:€10,00
Η τιμή μας: €9,00
στο καλάθι
Η Ακρόπολη. Το Μουσείο της Ακρόπολης
Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και ένα μουσείο-σύμβολο πλέον για τη χώρα μας, σε μια εξαίρετη έκδοση, με αναλυτικά κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που στόχο έχει να εισάγει τον αναγνώστη στο γοητευτικό κόσμο της αρχαίας Ακρόπολης. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε γνώστες αλλά και μη γνώστες, σε όλους όσοι θέλουν να μυηθούν στα μυστικά του πανάρχαιου αθηναϊκού ιερού βράχου και των μνημείων του.

Με αφετηρία μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να κατανοήσει το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο που οδήγησε στην ασύλληπτη πολιτιστική ανάπτυξη της Αθήνας των κλασικών χρόνων και, κατά συνέπεια, στη δημιουργία των αριστουργημάτων του ιερού βράχου, τα οποία στη συνέχεια θα γνωρίσει ένα προς ένα. Ο Παρθενώνας, τα Προπύλαια, το Ερέχθειο κυρίως αλλά και άλλα - ελάχιστα διατηρημένα σήμερα - οικοδομήματα, η αρχιτεκτονική τους, οι καινοτομίες τους, οι ιδιαιτερότητές τους, παρουσιάζονται με τρόπο παραστατικό και κατανοητό, ενώ την εικόνα του αρχαίου ιερού βράχου συμπληρώνει η περιήγηση στα μνημεία και τα ιερά της νότιας κυρίως, αλλά και της βόρειας και ανατολικής κλιτύος.

Στη συνέχεια παρουσιάζεται το νέο μουσείο, με πρώτο βήμα γνωριμίας το χρονικό της κατασκευής του. Ο αναγνώστης εξερευνά τις αίθουσές του, με τη βοήθεια του ολοκληρωμένου φωτογραφικού υλικού και των κειμένων, που τον καθοδηγούν μέσα στο πλήθος των μοναδικών έργων τέχνης που στεγάζονται εδώ και του υποδεικνύουν τα εκθέματα στα οποία αξίζει να σταθεί περισσότερο. Εντυπωσιακοί λουτροφόροι από το Ιερό της Νύμφης, θαυμάσια ανάγλυφα από τα ιερά των κλιτύων, επιβλητικά αρχαϊκά αετώματα, οι περίφημες κόρες της Ακρόπολης, ο Μοσχοφόρος, οι Γραφείς, ο Πέρσης ιππέας, το παιδί του Κριτίου, η σκεπτόμενη Αθηνά, οι εξαίσιες Καρυάτιδες και φυσικά οι μετόπες, τα αετώματα και η Ζωφόρος του Παρθενώνα είναι μόνο μερικά από τα έργα που γεμίζουν τις σελίδες του βιβλίου, το οποίο αποτελεί μία ολοκληρωμένη τόσο φωτογραφικά όσο και πληροφοριακά παρουσίαση του νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Ανάγνωσμα, οδηγός ή λεύκωμα; Το νέο βιβλίο της Εκδοτικής Αθηνών για την Ακρόπολη και το μουσείο της συνδυάζει ιδανικά και τα τρία, διεκδικώντας έτσι μια άξια θέση σε κάθε ενήμερη πολιτιστικά βιβλιοθήκη.
Τίτλος βιβλίου:Η Ακρόπολη. Το Μουσείο της Ακρόπολης
Εκδότης:Εκδοτική Αθηνών
Συντελεστές βιβλίου:Σέρβη Κατερίνα (Συγγραφέας)
Γεωργουλέας, Ηλίας (Φωτογράφος)
Πετράκης, Μανώλης, φωτογράφος (Φωτογράφος)
ISBN:9789602134467
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2011
Κατηγορίες:Ιστορία
Γενικά Βιβλία > Ταξιδιωτικοί Οδηγοί - Χάρτες > Ελλάδα
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Αρχαία Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες