Ιμπρεσιονισμός

Εκδότης:
Ελευθερουδάκης
Έτος:
2008
ISBN:
9789602001264
Σελίδες:
287
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ιμπρεσιονισμός
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ιμπρεσιονισμός
Λίγο πριν από το θάνατό του, ο Claude Monet έγραψε: "Ακόμα στεναχωριέμαι που εξαιτίας μου μας έδωσαν αυτόν τον τίτλο· οι περισσότεροι από την ομάδα μας δεν ήταν καν Ιμπρεσιονιστές". Η συγγραφέας του βιβλίου... η Nathalia Brodskaya, ξεκινά από αυτό το παράδοξο -από το γεγονός ότι μερικοί ζωγράφοι αντιμετωπίζονταν ως ένα ομοιογενές σύνολο, ενώ ταυτόχρονα αυτό που επιδίωκαν να εκφράσουν μέσα από την τέχνη τους ήταν η καλλιτεχνική τους ατομικότητα- και διερευνά τις αντιθέσεις που χαρακτηρίζουν τη ζωγραφική στα τέλη του 19ου αι.

Και ο Μanet είχε πει ότι "ζωγραφίζει αυτό που βλέπει και όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι να βλέπει". Έπρεπε, όμως, να περάσει πολύς καιρός μέχρι να αναγνωρίσει ο κόσμος τη διαφορά ανάμεσα στην παραδοσιακή, ακαδημαϊκή τέχνη και τη σύγχρονη, ρεαλιστική ζωγραφική.

Αφού αναλύει τα βασικά στοιχεία του Ιμπρεσιονισμού, η Nathalia Brodskaya προσπαθεί να αναδείξει, μέσα από το έργο του καθενός από τους σημαντικούς αυτούς ζωγράφους, "ότι βαθιά τους πεποίθηση και κινητήρια δύναμη τους ήταν η πίστη στις αρχές τους και η αγάπη για την τέχνη τους". Αυτό ακριβώς αποτέλεσε την ουσία της διαφορετικότητας τους και έναυσμα για τη γέννηση της σύγχρονης τέχνης.
Τίτλος βιβλίου:Ιμπρεσιονισμός
Εκδότης:Ελευθερουδάκης
Συντελεστές βιβλίου:Brodskaya, Nathalia (Συγγραφέας)
Παπανικολάου, Εύη (Μεταφραστής)
Καραχάλιου, Μαίρη (Επιμελητής)
ISBN:9789602001264
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2008, 1η έκδοση
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ιστορία της Τέχνης
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες