Ασκήσεις γραμματικής της αρχαίας ελληνικής γλώσσας

Εκδότης:
Έννοια
Έτος:
2002
ISBN:
9789607722997
Σελίδες:
405
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ασκήσεις γραμματικής της αρχαίας ελληνικής γλώσσας
Εκτός κυκλοφορίας
Ασκήσεις γραμματικής της αρχαίας ελληνικής γλώσσας
Για όσους μελετούν την αρχαία ελληνική γλώσσα (μαθητές, υποψήφιοι φοιτητές, σπουδαστές και επιστήμονες) το πιο σοβαρό εμπόδιο για την εκμάθησή της είναι η Γραμματική και το Συντακτικό.
Εκτός από τις εγγενείς δυσκολίες που συνεπάγεται η ευρύτητα της ανάπτυξης, η ποικιλομορφία και πολυτυπία της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματικής, υπάρχει και ένα πρόσθετο πρόβλημα: το γεγονός ότι σπανίζουν τα βιβλία της Αρχαίας Γραμματικής που να συνδυάζουν επιστημονική ακρίβεια και πληρότητα αλλά και παιδαγωγικά κατάλληλη και ευμέθοδη έκθεση των φαινομένων και κανόνων της Γραμματικής, ώστε να αμβλύνονται οι δυσκολίες της εκμάθησής της.

Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν περιλαμβάνει απλώς κάποιες εφαρμογές και ασκήσεις σε γραμματικά φαινόμενα. Αντίθετα, πρόκειται για μια εργώδη συγκέντρωση παραδειγματικού υλικού που καλύπτει σφαιρικά τον πλούτο των φαινομένων της Αρχαίας Γραμματικής.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια πρόσθετη έκθεση των κανόνων της Γραμματικής υπό τη μορφή ασκήσεων. Στο εγχειρίδιο εμπεριέχονται και οι απαντήσεις των ασκήσεων, ώστε να ελέγχεται η ορθότητα της απάντησης.

Πιστεύουμε ότι όποιος δημιουργικά ασχοληθεί και αξιοποιήσει το βιβλίο αυτό θα ωφεληθεί ουσιαστικά στο δύσκολο εγχείρημα της εκμάθησης της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματικής και Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας γενικότερα.

(από τον πρόλογ του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Ασκήσεις γραμματικής της αρχαίας ελληνικής γλώσσας
Εκδότης:Έννοια
Συντελεστές βιβλίου:Ντίντη, Άννα (Συγγραφέας)
ISBN:9789607722997
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2002
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Λεξικά - Γραμματική > Ελληνικά > Αρχαίων
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες