Rena Papaspyrou, Photocopies

Εκδότης:
Futura
Έτος:
2011
ISBN:
9789609489140
Σελίδες:
351
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Rena Papaspyrou, Photocopies
Τιμή εκδότη:€19,17
Η τιμή μας: €17,25
Rena Papaspyrou, Photocopies
Η ιδέα για το ανά χείρας βιβλίο προέκυψε αυθόρμητα όταν πρωτοείδα τις "αυτοφωτοτυπίες" της Ρένας Παπασπύρου. Πρόκειται για φωτοτυπίες του κεφαλιού της ίδιας οι οποίες, εν είδει άμεσων αυτοπρωσοπογραφιών, αποτελούν εξαίσια δείγματα μιας σειράς 300 περίπου φωτοτυπιών που έγιναν στο φωτοτυπικό μηχάνημα της ΑΣΚΤ, την περίοδο 1980-1981.

Στην πραγματικότητα, οι φωτοτυπίες αυτές είναι η συνέχεια ενός πειράματος με την ύλη και το φως που η Παπασπύρου είχε ξεκινήσει μερικά χρόνια νωρίτερα, με πολύ πιο απλά μέσα: φωτοευαίσθητο χαρτί κι έναν πρoτζέκτορα canon. Προσηλωμένη στην εικονοποιία της ύλης, στην αναζήτηση και την ανάδειξη "συνειρμικών" και "αναδυόμενων" εικόνων, η Παπασπύρου ανακάλυψε στο φωτοτυπικό μηχάνημα το πλέον πρόσφορο μέσο για να συνεχίσει τον πειραματισμό της πάνω σε έναν άμεσο τρόπο παραγωγής εικόνων. [...]

(Μιχάλης Παπαρούνης, από το προλογικό κείμενο)
Τίτλος βιβλίου:Rena Papaspyrou, Photocopies
Εκδότης:Futura
Συντελεστές βιβλίου:Πανάγου, Ελεάννα (Μεταφραστής)
Παπαρούνης, Μιχάλης (Επιμελητής)
Παπασπύρου, Ρένα (Καλλιτέχνης)
ISBN:9789609489140
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2011
Σημείωση:Προλογικά κείμενα: Μιχάλης Παπαρούνης, Ρένα Παπασπύρου, Έπη Πρωτονοταρίου-Παυλίδου, Σταμάτης Σχιζάκης. Η έκδοση έγινε με αφορμή την έκθεση "Φωτοτυπίες απευθείας από την ύλη 1980-1981" το χρονικό διάστημα Μάιος - Σεπτέμβιος 2011 στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ιστορία της Τέχνης
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες