Διδακτική μεθοδολογία και ειδική διδακτική

Ομαδοκεντρική διδασκαλία: Για τις εξετάσεις του Α.Σ.Ε.Π. κλάδος δασκάλων
Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
2002
Σελίδες:
207
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Διδακτική μεθοδολογία και ειδική διδακτική
Τιμή εκδότη:€18,90
Η τιμή μας: €17,01
Διδακτική μεθοδολογία και ειδική διδακτική
Παρακολουθώντας τις δύο τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα την εξέλιξη της Διδακτικής Επιστήμης στην Ελλάδα έχω διαπιστώσει μία ραγδαία ανάπτυξη που οφείλεται στην ίδρυση των νέων Παιδαγωγικών Τμημάτων, στα οποία εκλέχτηκαν ως μέλη ΔΕΠ αξιόλογοι νέοι επιστήμονες, που ασχολούνται ερευνητικά και συγγράφουν ανάλογα έργα σχετικά με τα φαινόμενα της Παιδαγωγικής και της Διδακτικής Επιστήμης. Με το συνολικό επιστημονικό και συγγραφικό έργο των παιδαγωγών και διδακτικολόγων άρχισε να ανδρώνεται μία ελληνική παιδαγωγική και διδακτική επιστήμη.

Με τη θεσμοθέτηση των εξετάσεων του ΑΣΕΠ για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς άτυπα παρουσιάζεται η ανάγκη της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας των υποψήφιων εκπαιδευτικών, μιας επάρκειας σύγχρονης, ανάλογης με τις απαιτήσεις της σύγχρονης παιδαγωγικής και διδακτικής που καλύπτει τις ανάγκες της εποχής.

Τα αποτελέσματα των δύο εξετάσεων του 1998 και του 2000, που προηγήθηκαν, απέδειξαν την ανεπαρκή παιδαγωγική και διδακτική κατάρτιση των υποψήφιων εκπαιδευτικών. Η απαιτούμενη κατάρτιση μπορεί να συντελεσθεί είτε στα παιδαγωγικά τμήματα, είτε με αυτοεπιμόρφωση των υποψήφιων εκπαιδευτικών μέσω της μελέτης σύγχρονων παιδαγωγικών και διδακτικών συγγραμμάτων που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των εξετάσεων του ΑΣΕΠ. Τέτοια όμως συγγράμματα ειδικών επιστημόνων στη διδακτική αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Για να καλύψω το κενό αυτό και να βοηθήσω στη σύγχρονη διδακτική κατάρτιση των υποψήφιων εκπαιδευτικών, προχωρώ στη εκπόνηση του έργου αυτού, για να καλύψω τις διδακτικές απαιτήσεις των εξετάσεων του ΑΣΕΠ, όπως προαναφέρθηκαν στην προκήρυξη.

Πιστεύω πως έχω τις προϋποθέσεις και την ικανότητα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις αυτές ύστερα από μία 38ετή ερευνητική, διδακτική, επιστημονική και συγγραφική ενασχόληση μου με τα προβλήματα της διδακτικής μεθοδολογίας και της ειδικής διδακτικής. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Διδακτική μεθοδολογία και ειδική διδακτική
Υπότιτλος βιβλίου:Ομαδοκεντρική διδασκαλία: Για τις εξετάσεις του Α.Σ.Ε.Π. κλάδος δασκάλων
Περιέχει:ένθετο για τις απαντήσεις στη διδακτική μεθοδολογία του διαγωνισμού εκπαιδευτικών 2002. Κλάδος ΠΕ 02 Φιλολόγων
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Δερβίσης, Στέργιος Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά > Α.Σ.Ε.Π.
Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες